perjantai 30. marraskuuta 2012

Hjeronymus-kemiallinen ihonpuhdistus

Olen kamppaillut jo teini-iästä lähtien ihoni kanssa. Se on hyvin altis epäpuhtauksille ja akneenkin on taipumusta. Välillä iho on paremmassa kunnossa ja toisinaan taas katastrofi. Huonosti nukutut yöt, herkuttelu ja muutenkin epäterveelliset elämäntavat näkyvät heti ensimmäisenä ihossani.

Hyvät kotihoitotuotteet ovat kaiken A ja O ihonhoidossa. Näiden lisäksi käyn säännöllisesti hoidattamassa kasvojani Helsingin Kampissa sijaitsevassa EL-salongissa. Olen ollut aina erittäin tyytyväinen heidän palveluihinsa, ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja kattavaan tuotevalikoimaan. EL-salongissa olenkin käynyt jo kymmenisen vuotta! :)Hoito jonka otan joka kerta kosmetologilla käydessäni on Hjeronymus-kemiallinen ihonpuhdistus. Se on syvävaikutteinen kemiallinen ihonpuhdistus, joka parantaa ihon epäpuhtauksia ja verenkiertoa. Alunperin menetelmän keksi Elsa Hjeronymus, joka aloitti tuotekehittelyn noin 60 vuotta sitten. Suomessa hoitoa on tehty vuodesta 2001 alkaen. Menetelmä soveltuu kaikille ihotyypeille ja erityisesti akneihosta kärsiville. Hoidossa käytettävä yhdiste pienentää ihohuokosten kokoa, pehmittää talitukkeumia ja miliumeja, irrottaa epäpuhtauksia ja raikastaa ihoa. Aineenvaihdunta paranee ihossa, talineritys normalisoituu ja näin ihon kunto alkaa paranemaan ja kohenemaan. Hoidossa käytettävä erikoisyhdiste on syvävaikutteinen ja vaikutus kestää pitkään, jopa seuraavaan hoitokertaan saakka. Aluksi suositellaan vähintään kolmen kerran hoitosarjaa, ihon kunnosta riippuen jopa viikon välein. Itse pyrin käymään puhdistuksessa kahden kuukauden välein ylläpitämässä ihon kuntoa.

Aluksi hoito aloitetaan voimakkaalla kasvovedellä, joka avaa ihohuokoset, joten ne saadaan puhdistettua tehokkaasti syvältä asti. Sitten alkaa puhdistusvaihe. Siinä kasvoille levitetään tehoaine, joka puhdistaa ihoa mm. hedelmähapon avulla ja nostaa talin ihon pinnalle. Kun iho alkaa reagoimaan tarpeeksi alkaa neutralointivaihe. Iholle levitetään kosteuttava naamio ja rauhoittavia kääreitä, joissa on neutraloivaa ainetta. Tässä vaiheessa aineiden annetaan vaikuttaa hetki. Hoitohuoneessa saa levätä rauhassa peiton alla, joten siinä mielessä tämänkin hoito on hyvin miellyttävä ja rentouttava. Puhdistusvaiheessa iholla tuntuu jonkin verran kihelmöintiä ja kuumotusta, mutta sen kestää aivan mainiosti. Vaikutusajan jälkeen kääreet otetaan kasvoilta pois. Tässä vaiheessa ihoani puhdistetaan mekaanisesti, jotta kaikki epäpuhtaudet saataisiin kerralla pois. Lopuksi kasvoille levitetään kamferi-naamio. Se aktivoi ihon toimintoja. Naamion jälkeen iho tuntuu erittäin raikkaalta. EL-salongissa hoitoon sisältyy myös kulmakarvojen muotoilu ja lopuksi kevyt meikki.

Hoidon jälkeen auringonottoa ja solariumia olisi vältettävä kolme päivää. Saunaa ja hikijumppaa ei suositella ensimmäisenä vuorokautena. Hoidon jälkeen iholle saattaa nousta pieniä epäpuhtauksia. Se johtuu aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumisesta. Hjeronymus-hoitoa ei suositella raskauden aikana, eikä esim. kortisoni-lääkityksen tai roaccutan-kuurin aikana.


Puhdistuksen jälkeen huomaa jo selvästi miten iho on kirkkaamman värinen ja epäpuhtaudet ovat saaneet kyytiä. Ensimmäisen päivän ajan iho punoittaa jonkinverran, mutta meikillä senkin saa hyvin peittoon. Oma ihoni palautuu hoidosta vaihtelevasti 4-5 päivässä. Talvisin iho tuntuu hetken aikaa kuivemmalta, mutta palautuu taas tasapainoon muutamassa päivässä.Hjeronymus-sarja on myös erittäin kattava. Siitä löytyy puhdistutuotteet, kasvovedet, päivä- ja yövoiteet, silmänympärysvoiteet sekä paljon erikoistuotteita mm. meikkivoide! Oma suosikki sarjasta on Acne Relief Cream-voide. Se on antiseptinen ja estää tehokkaasti tulehtuneiden näppyjen ja komedojen muodostumista sekä rauhoittaa ihoa. Käytän voidetta öisin yksittäisiin näppylöihin. Voidaan myös käyttää koko kasvoille hyvin ohuelti levitettynä. Löytyy värillisenä ja värittömänä. Sarjan tuotteita on myynnissä EL-salongissa.


Lisätietoa muistakin sarjan tuotteista löydät osoitteesta: www.greencos.fi


EL-SALONKI

Simonkentän liikekeskus, 2.kerros
Simonkatu 9
00100 Helsinki
puh. 09 - 694 0240
el.salonki@el-salonki.fi
Share:

6 kommenttia

Laura kirjoitti...

Olen kuullut monta kertaa tästä kemiallisesta ihonpuhdistuksesta. Itsellä on mielettömän herkkä iho, atoopikko kun olen, enkä ole vielä uskaltautunut... Mutta kieltämättä kiinnostavalta vaikuttaa!

Laapa
laapalaura.blogspot.fi

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Oman käsityksen mukaan Hjeronymus-ihonpuhdistus kävisi jokaiselle ihotyypille. Kannataa vaikka kysellä tarkemmin kosmetologin mielipidettä mikä olisi sopivin vaihtoehto omalle ihollesi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Toi kemiallinen ihonpuhdistus kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoselta, pitää itekin testata. Iho on kyllä muuten tosi hyvässä kunnossa, mutta tuntuu että ihon sisällä on kuitenkin jonkin verran epäpuhtauksia, niin tällä pääsis varmaan just niistä eroon, kun kerran puhdistaa ihoa syvemmistä kerroksista.
Mulla oli itella nuorempana iho aika samanlainen kun sulla. Välillä ihan hyvässä kunnossa ja välillä tuntu räjähtävän käsiin, kun meni huonompaan kuntoon. Ootko kokeillut esim. Differin geeliä koskaan? Mulla se toimi tosi hyvin kaikkien ihonpuhdistustoimenpiteiden lisänä. Kävin mm. mikrohionnassa yms. ihonpuhdistuksissa. Se vois sulla kans auttaa tosi paljon tohon, jos iho välillä hyvä ja välillä huono. Sen voiten avulla iho meni paljon parempaan kuntoon, ei enää ollut niitä ns. huonoja viikkoja ihon kanssa ollenkaan. Oot kirjotanu tän postauksen joku 1,5 v sitte, mutta suosittelen kokeilemaan jos sulla edelleen on taistelua ihon kanssa! :)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Toi kemiallinen puhdistus on kyllä tosi hyvä varsinkin jos ihon alla on niitä epäpuhtauksia! Olen itseasiassa juuri tällä hetkellä käyttämässä jotain geelia joka on ihan reseptillä, taitaa ehkä olla juuri tuo sama. :) Kiitos vinkeistä! Taistelu ihon kanssa jatkuu siis edelleen...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pystyykö hoidon jälkeen menemään töihin vai onko käsittely niin raju että kannattaa pysyä kotosalla punaisen naaman kanssa?
Itsellä varattuna El-salonkiin aika tälle viikolle:)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Moikka! En kyllä suosittele että menisit suoraan töihin ainakaan kun ensimmäistä kertaa hoitoon olet menossa. Koskaan ei tiedä kuinka voimakkaasti iho reagoi. Joskus hätätapauksessa olen kyllä itse mennyt, mutta ei se iho niin tasainen ole vaikka meikkiä hoidon päätteeksi laitetaankin. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig