maanantai 19. marraskuuta 2012

New York vol. 4

New York on helppo ja miellyttävä kaupunki liikkua. Itse koin kaupungin hyvin turvalliseksi. Missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että nyt pois ja äkkiä. Kuitenkaan pimeällä ei tulisis mieleen lähteä yksin liikkumaan laitakaupungille eikä keskuspuistoon. Jos haluaa päästä nopeasti liikkumaan paikasta toiseen kannattaa hyödyntää metroa. Autolla tai taksilla liikkuminen vie paljon aikaa ruuhkan takia. Pienikin matka autolla tuntui vievän yllättävän pitkän ajan. Tässä muutamia vinkkejä New Yorkiin matkustaville.

New York-passi

Jos haluaa kiertää paljon nähtävyyksiä kaupungissa kannattaa ehdottomasti hankkia New York-passi.
Valittavana on eri mittaisia passeja. Passilla pääsee sisälle yli 70 paikkaan. Hankimme seitsemän päivän passin ja säästöä tuli satoja dollareita. Kannattaa kuitenkin etukäteen miettiä missä paikoissa aikoo käydä ja missä ajassa. Sen perusteella voi valita kuinka monen päivän passin ottaa. Passin mukana tulee kätevä opas, jossa on kerrottu nähtävyyksistä ja tarjouksista joita passilla saa. New York-passin haltijoilla on myös muutamissa nähtävyyksissä oma jono, joka tarkoittaa huomattavasti lyhyempää jonottamista.

http://www.newyorkpass.com/Metro Card

Metrolla liikkuminen oli helppoa, vaikka aluksi metrokartta näyttikin melko sekavalta. Meillä oli käytössä viikon mittainen metrokortti, joka vei budjetista vain parikymmentä euroa. Kortin saa ostettua asemilta joissa on lipunmyyntipiste. Matkustaminen sujui meillä muuten ongelmitta. Metrotunnelit olivat erittäin hikisiä paikkoja ainakin syyskuussa, mutta vaunut olivat onneksi hyvin ilmastoituja.Hotelli

Hotellia valittaessa kannattaa tarkistaa myös Manhattanin ulkopuolinen tarjonta. Hinnan lisäksi suosittelen katsomaan hotellien palveluita, esimerkiksi omaan hottelliimme kuului huokean hinnan lisäksi aamiainen ja kuljetus yksityiskyydillä Manhattanille. Huoneet olivat myös todella tilavia. Takaisin tulo keskustasta sujui myös nopeasti metrolla. Käytimme Tripadvisor-nettipalvelua avuksi valitessamme hotelliamme.

http://www.tripadvisor.com/Kannattaa tehdä jonkinlainen matkasuunnitelma, koska tekemistä ja näkemistä riittää niin paljon. Näin välttyy varmasti parhaiten turhilta riidoilta ja mökötykseltä. :D Oma kymmenen päivän reissu oli vain pintaraapaisu New Yorkista. Takaisin on päästävä kyllä ehdottomasti, kun taas aika ja lompakko antavat periksi.
Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig