perjantai 25. tammikuuta 2013

Herkuttelua

Yhtenä iltana tulin töistä väsyneenä kotiin. Hyvä ruoan tuoksu tuli heti ovella vastaan. M oli kokkaillut herkkuaeterian. Pihviä ja fetasalaattia. Nams.

Hyvää ruokaa, muutama lasi viiniä ja sen jälkeen sohvalle viltin alle. Seuraavana yönä uni maistui ja oli ihana herätä virkeänä viettämään vapaapäivää.

Olen jo muutaman vuoden vältellyt turhia hiilareita kuten perunaa, riisiä, pastaa ja leipää. Olo on ollut tämän ansiosta paljon virkeämpi ja kilojakin on lähtenyt jonkin verran. Sillon tällöin tulee tottakai herkuteltua perunalla ja leivällä, mutta yleensä niitä ei näy omalla lautasella.

Olen korvannut mm. perunan erilaisilla salaateilla, kasvisgratiineilla ja muilla kasvis herkuilla. Reseptejä löytyy netistä rajaton määrä. Senkun vain kokeilemaan uusia reseptejä!

Toinen asia mitä tulee välteltyä on limut, mehut, karkit ja makeat jogurtit. Niissä on myös iso määrä hiilihydraatteja ja tietysti osassa kaloreitakin. Makea jogurtti on helppo korvata rahkalla ja marjoilla. Makean nälkään tummasuklaa on parasta.

Jossain vaiheessa käytin limuissa ja jogurteissa aspartaamilla makeutettuja versioita. En enään! Huomasin, että ne aiheuttivat selvästi päänsärkyä ja väsyneisyyttä. Myöhemmin olen tarkemmin lukenut niiden vaaroista ja jättänyt ne lopulta kokonaan pois. Jos limua joskus harvoin juon, niin mielummin sen kerran ihan luonnollisesti makeutettua kuin mitään keinotekoista.Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig