tiistai 12. helmikuuta 2013

Flight

Matkustaminen on ihanaa. Näkee uusia kulttuureita, nähtävyyksiä ja hienoja paikkoja. Ainut miinuspuoli on lentokoneessa istuminen. Muutama tunti sinne tai tänne, mutta lähemmäksi 13 tunnin koneessa oleminen alkaa jo jossakin vaiheessa tökkimään.

Paras tapa kuluttaa aikaa on tietysti nukkuminen. Siinä saa kulumaan tunteja mukavasti unia katsellen ja aika menee kuin siivillä. Itse en koneessa kuitenkaan pysty kovin hyvin nukkumaan. Ja jos nukkua aikoo, niin korvatulpat ja silmäsuojat ovat ainakin oltava. Silloin ei edes takana istuva hellyyttävän näköinen vauva pääse häiritsemään huonolle päälle sattuessaan.

Jos nukkuminen ei onnistu, niin hyvä kirja tai lehti auttavat myös ajan kuluttamisessa. Lentokoneen ilmastointi on kuivattava elimistölle ja iholle. Käsirasva on myös hyvä varata matkalle mukaan sekä vettä.

Menomatkalla Dominikaaniseen katselin omasta telkkariruudusta leffoja ja sarjoja. Nukkuminen jäi melko vähälle. Takaisin tullessa tulikin nukuttua viitisen tuntia, joten matka meni hyvinkin sutjakkaasti.Dominikaanisessa tasavallassa aikaero on Suomeen nähden miinus kuusi tuntia. Vieläkin sen huomaa selvästi unirytmissä. Eilen menin nukkumaan ennen puoltayötä. Kahden aikaan katsoin vielä kännykän kelloa kun olin pari tuntia pyörinyt sängyssä. Aamulla kello soi kymmeneltä, ettei koko päivä menisi ihan nukkumiseksi.

Aikaerosta täysin toipumiseen saa varata ainakin viikon jos ei kaksi. Jet lag tuntuu kropassa eniten lännestä itään lentäessä. Thaimaasta Suomeen matkatessa aamuisin sängystä pomppaa jo varhain ja illasta alkaa aikaisemmin väsyttämään. Nyt taas homma menee juuri toisinpäin.

Pitää mennä vielä purkamaan viimeiset tavarat matkalaukusta etteivät jää moneksi viikoksi seisomaan, niinkuin yleensä käy! :)

Share:

2 kommenttia

Nina kirjoitti...

Joo muistan ton aikaero jutun! Mulle oli sika vaikeeta ensin siellä ja sitten täällä.Mutta onhan se loma sen arvoinen. :)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Aikaero on kyllä kaukomatkailun varjopuoli, mutta se on vaan kestettävä! :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig