perjantai 15. helmikuuta 2013

Pico de Isabel de Torres

Yhtenä tiistaina Dominikaanisessa tasavallassa bussi haki meidät hotellilta puoli seitsemän aikaan aamusta. Suuntana oli Puerto Platan kaupunki. Ensimmäinen tunti meni matkasta nukkuessa, olihan sitä sentään lomalla joutunut heräämään jo kuudelta!

Aurinko oli noussut kun pääsimme Pico de Isabel de Torresin juurelle. Paikallinen Merenegue-orkesteri soitti jo vauhdikkaalla fiiliksellä musiikkia kovaa ja korkealta. Itse hieroin vasta unihiekkoja pois silmistä siinä vaiheessa ja yritin pysytellä mahdollisimman kaukana porukasta, sillä musiikki soi tosiaankin kiitettävällä voluumilla. Tälläisissä asioissa huomaa hyvin ne kulttuurierot. :)

Matka vuoren huipulle taitettiin gondolihissillä, joka heilui muutaman köyden varassa pitkin rinnettä. Ei ollut ehkä mikään maailman ihanin kokemus, mutta maisemat voittivat pelon. Hissiin mahtui parisenkymmentä ihmistä.


Perillä aukesivat upeat maisemat Puerto Platan kaupungin yli Sosuaan asti. Pico de Isabel de Torresin huipulla on myös Kristus patsas. Samanlainen patsas löytyy suurempana Rio de Janeirosta. Vuorelta löytyy lisäksi kasvitieteellinen puutarha, missä emme valitettavasti kerenneet piipahtamaan.

Huipulla tuulee! Sen verran viileältä vuorella tuntui, että oli pidettävä jotain pitkähihaista päällä. Kun pääsimme takaisin "maan pinnalle" kohosi lämpötila niin paljon, että bleiseri sai jäädä bussin penkille.

Oli kiva käydä ihastelemassa maisemia, mutta mielummin pysyttelen matalemmissa olosuhteissa! :)
Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig