perjantai 17. toukokuuta 2013

Parveke


Olen ehkä maailman huonoin kasvien omistaja. Jostain syystä en saa moniakaan horsmia kauaa kukoistamaan ennen niiden viimeistä päivää. Ehkä kastelen liikaa, ehkä liian vähän. Auttaisiko jos niille juttelisi? Tai ehkä en vain osaa.

Ostin parvekkeelle muutama viikko sitten uusia tyynyjä ja viltin. Lexingtonin tyynyliina on Stockmannilta, loput tyynyt löysin Indiskalta sattumalta. Pelkillä uusilla tekstiileillä saa niin paljon vaihtelua sisustamiseen ja varsinkin parvekkeelle.

Tiistaina haettiin kasvit täksi kesäksi parveketta koristamaan. Yritin valita kukat sen mukaan että ne kestäisivät mahdollisimman hyvin kuumuutta ja aurinkoa, sillä meidän parveke on erittäin lämpöinen kesällä. Monet kerrat on jouduttu kiikuttamaan kuivuneita kasveja roskikseen kun eivät ole kestäneet partsilla. Paitsi yhtenä kesänä tomaatti kasvoi ehkä vähän liiankin innokkaasti ja otti kaiken irti helteisestä kesästä. Silloin päästiin jopa nauttimaan oman sadon antimista.

Muratti on yksi lempparii kasveista parvekkeella. Se on kestävä ja tuo kivaa vihreyttä. Villiviini kasvaa kesällä pitkin säleikköä. Nyt se on vielä talviunilla. Josko se siitä heräilisi vähitellen.Yrttejä aion vielä hankkia lisää jossain vaiheessa. Onko muut jo ostelleet kesäkukkia?

Toivottavasti saan nämä yksilöt elämään tämän kesän yli...

Share:

4 kommenttia

Roosa kirjoitti...

Upea parveke! Sulla on kyllä silmää sisustukselle, herää innostus täälläkin suunnassa. :)

http://rosaliespaperplanes.blogspot.fi/

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitti, mukava kuulla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniisti sisustettu parveke. Pelakuu on tosi kaunis. Sopii hyvin verhon väreihin!

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitoksia. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig