tiistai 11. kesäkuuta 2013

KokkailuaHaaste: Keittiön nurkassa nököttää yksi keittolevy. Tehtävä: Valmista ateria neljälle yhtä keittolevyä käyttäen. 

Mökillä ruoan tekeminen saattaa välillä olla pieni haaste. Puitteet eivät todellakaan ole samat kuin koti keittiössä, mutta silti olisi maukas ateria saatava valmistettua nälkäisille ihmisille. 

Keittiöön oli eksynyt muutama kesäkurpitsa ja pussillinen sipuleita. Äskettäin kaupasta haetut kanafileet odottivat vielä kiltisti jääkaapissa.Kesäkurpitsa-sipuli paistos (4 hengelle)

2 kesäkurpitsaa

2-3 sipulia (tai niin monta kuin viitsii paloitella)

suolaa

mustapippuria

(lisäksi esim. aurajuustoa)

 

Paloittelin muutaman sipulin, kaksi kesäkurpitsaa ja heitin ne kuumalle voidellulle pannulle paistumaan. Lisäsin hyppysellisen suolaa mausteeksi. Paistokseen sopisi myös mustapippuri ja esim. aurajuusto mausteeksi, mutta niitä ei valitettavasti juuri sillä hetkellä kaapista löytynyt. Annoin pannullisen herkkua muhia kymmenisen minuuttia.

Kun paistois oli valmista, niin siirsin sen sivuun ja pääsin paistamaan kanoja sillä samaisella yksinäisellä keittolevyllä. Salaatin valmistelin sillä välin kun kanat paistuivat ja vóla, ateria oli valmis.
Paistos on maukas lisuke lihalle tai miksipäs ei ihan sellaisenaankin. Erittäin hyvä korvike perunalle tai pastalle. Jos oikein helpolla haluaa päästä, niin sipulin ja kesäkurpitsan sekaan voi myös suoraan lisätä kananpaloja tai vaikka jauheelihaa.
Mitähän sitä tänään söisi? 


Share:

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Ja ruoka oli tosi hyvää! Ei ole kesäkurpitsan voittanutta.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig