sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Summer hair


Monesti kesän loppupuolella luokseni tulee kourallinen asiakkaita joiden hiuksista todella huomaa, että kesälomalla on laiskoteltu eikä hiuksia ole jaksettu hoitaa kunnolla. Kieltämättä itsekin lomalla saattaa olla laiskempi hiusten suhteen, mutta silti niitä yritän mahdollisimman hyvin hoitaa.

 Kesä ei välttämättä ole edes kaikista pahinta aikaa hiuksille; ilman kosteus on suurempi kuin esim. helmikuussa pakkas-säällä ja se jo pelkästään on hyvä asia sekä hiusten että ihonkin kannalta. Ainut asia mikä kesällä on hyvä muistaa on hiusten suojaaminen auringon UV-säteilyltä sekä merivedeltä. Järvivesi taas on hiuksille ihanteellista, sillä siinä on suunnilleen sama ph-arvo kuin hiuksessakin.

Pohjoismaalaiset hiukset kärsivät auringosta koska niissä ei ole riittävästi luontaista aurinkosuojaa; eumelaniinia. Aurinko avaa hiussuomuja ja hiuksista haihtuu vettä. Hyaliini kuumenee ja vaurioittaa hiuksen rakennetta. UV-säteet aiheuttavat hiuksen värin haalistumista ja kuivattavat hiuksia. Myös päänahka voi palaa ja se voi vaikuttaa hiusten kasvuun.Hius Faktaa:

Hius sisältää 

 70-80% proteiinia, 10-15% vettä, 0,06-0,5% mineraaleja, 0,1-0,5% hiilihydraatteja, 3-6% hyaliinia, 0-1% pigmenttiä.

 Hiuksen  kasvunopeus

Keskimäärin 1,3 cm kuukaudessa, 0,43mm päivässä, 15,6cm vuodessa. 

Hiuksia on päässä
  
80 000 - 120 000

Päivittäin irtoaa keskimäärin

50-100 hiusta 

 Hiuksen ikä

Kasvuvaihe: kesto 2-6 vuotta. 84% hiuksista on kasvuvaiheessa (anageenivaihe), jossa ei ole hiustenlähtöä.

Välivaihe: kesto muutama viikkoa. 1% hiuksista on välivaiheessa eli katageenivaiheessa 

Lepovaihe: Kesto 1-3 kuukautta, 15% hiuksista on lepovaiheessa eli telogeenivaiheessa. Tällöin hiusnysty on lepotilassa, jolloin vanha hius "kuolee" eli hiuksen juuri kutistuu pois ja hiuksen kasvu loppuu. Lepovaiheen
jälkeen nysty tuottaa uudeen hiuksen.Ennen auringossa oleilua hiuksiin kannattaa suihkauttaa uv-suoja suihketta. (2. on after sun-hoito!)
Jotkin hiuslakat voivat myös sisältää uv-suojan.1. Wella Professionals Sun Protection Spray
2. BC Bonacure Sun Protect-After Sun Treatment
3. Paul Mitchell Color Protect Locking Spray
4. BC Bonacure Sun Protect Spray Conditioner
Merivesi ja auringon yhdistelmä on hiukselle erittäin haurastuttavaa ja vahingoittavaa. Hyvä olisi jos välttäisi merivedellä tai kloorivedellä läträämisen. Hius imee kastuessaan n.30% painostaan vettä. Veden lisäksi imeytyy myös muita kemikaaleja kuin pelkästään puhdasta vettä.

 Monet aurinko tuotteiden shampoot pesevät tehokkaasti meri-ja klooriveden pois hiuksista, koska ovat koostumukseltaan geelimäisiä shamppoita. Ne kuitenkin saattavat tehdä hiuksista karkean ja korppuisen tuntuiset juuri tämän pesevyyden vuoksi eli on todella tärkeää käyttää pesun jälkeen hyvin kosteuttavaa hoitoainetta.

Jos hius on todella käsitelty ja kuiva etkä ui merivedessä suosittelen käyttämään tavallista shampoota jottei hius kuivuisi turhaan liian voimakkaan shampoon takia.
1. WP Sun Hair & Body-shampoo
2. BC Bonacure Sun Protect shampoo
3. Dualsenses Sun Reflects Hair&Body shampoo

1. WP Sun Conditioner
2. Tigi Bed Head Urban Antiodote 2 Recovery Conditioner
3. L´Orèal Professionnel Absolut Cellular-conditioner
Kesällä on hyvä käyttää tehohoitonaamioita jos hius tuntuu kuivalta ja kärsineeltä. Ne hoitavat hiusta intensiivisemmin kuin tavalliset pikahoitoaineet. Ennen tehohoitoa hiukset pestään normaalisti.Tämän jälkeen hiukset kannattaa rutistaa kunnolla kuivaksi pyyhkeellä ja vasta sen jälkeen lisätä tehohoitoainetta. Vaikutusaika on yleensä 5-10 minuuttia.Untitled #15


1. Sebastian Penetrait Mask
2. Wella System Professional Smoothen Mask
3. Wella System Professional Hydrate Mask
4. Wella Professional Enrich Moisturaising treatment (fine to normal hair)
5. Redken All Soft TreatmentAurinko syö helposti väriä pois hiuksista. Punaisista häviää intensiivisyys, blondit muuttuvat ruman keltaisiksi ja ruskeista kutreista lähtee kiilto.

 Melko uutena tuotteena markkinoille on tullut Wellalta uudet Color Recharge-hoitoaineet. Ne ylläpitävät kaunista väriä hiuksissa, mutta eivät muuta sitä ei haluttuun suuntaan niinkuin jotkut sävyttävät hoitoaineet saattavat tehdä. Color Recharge-hoitoaineet eivät myöskään tartu käsiin tai kylpyhuoneen kaakeleihin ikävästi. Väri pysyy kauniina sekä hiukset hyvässä kunnossa.


Untitled #14

Lomaillessa saattaa olla kiire tai muuten vain haluaa päästä helpolla hiusten muotoilussa. Silloin helpoin tapa on tuoda hiuksen omaa rakennetta esille tai lisätä tuuheutta/karheutta.


1. Wella Professionals Create Character rakennesuihke
2. Wella Sp Style Polished Waves
3. Redken Nature´s Rescue Radiant Sea Spray 


 

Untitled #16


Wellan rakennesuihketta voi käyttää kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Sopii hyvin föönauksen pohjalle tuomaan rakennetta ja tuuheutta. Kuiviin hiuksiin suihkittaessa tuo esiin hiuksen omaa lainetta/kiharaa. (1.)

 Jos sinulla on luonnostaan kiharat hiukset niin Wellan Sp-sarjan kiharavoide on ihan huippu tuote! Puristele kihara esille jo märkänä ja lisää kuiviin hiuksiin halutessasi. (2.)

 Redkenin uusi suolasuihke on mitä ihanin tuote halutessasi rakennetta ja pöyheyttä hiuksiin. Tällä jos millä saa sen rantalookin! (3.)

Untitled #17

1. Wella Sp Luxe Oil
2.Wella Sp Luxe Light Oil Spray


Tällä hetkellä markkinoilla on paljon myös erilaisia hius öljyjä. Ne hoitavat hiusta myös tehokkaasti ja antavat suojaa. Oma ehdoton suosikki on Wellan SP sarjan Luxe Oil (2.) Uutena tulokkaana on tullut myös samasta öljystä spray versio. Plussaa on lämpösuoja sekä ihana tuoksu. Sis. mainoslinkkejä. 
Share:

2 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kooste!

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiva kuulla. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig