torstai 7. marraskuuta 2013

Viikonloppu Haikon Kartanossa


Vietimme viime viikonloppuna mieheni synttäreitä. Tapana on ollut, että järjestän lähes joka vuosi hänelle syntympäivälahjaksi yllätyspäivän. Enkä kerro etukäteen mitä teemme ja missä. Tiedossa on ainoastaan ennalta sovittu päivä eikä muuta. Tänä vuonna päivä oli juuri sopivasti hänen oikeana syntymäpäivänänsä, mikä sopi loistavasti! Miehille voi olla melko vaikeaa hankkiä mitään lahjaa varsinkaan silloin, kun ei ole mitään erityistoiveita lahjan suhteen. Siksi yhteinen aika onkin paras lahja ja silloin voi keksiä kaikkea mukavaa yhteistä tekemistä.

Tällä kertaa suuntasimme syntymäpäivän viettoon tunnelmalliseen Haikon Kartanoon Porvooseen. Pakkasin meille tavarat salaa mukaan enkä tietysti paljastanut missään vaiheessa, että uimahousuja tarvitaan myös mukana. Sain napattua uikkarit sopivassa välissä mukaan muiden yöpymistavaroiden joukkoon. Näin marraskuun harmaudessa kylpylässä pulikoiminen ja hemmottelu ovat enemmän kuin tervetulleita. Muutenkin arki on kiireistä ja yhteinen aika on kortilla, joten pieni kylpyläviikonloppu piristää kummasti kummankin mieltä.

Haikon Kartano sijaitsee kauniin kartanopuiston keskellä meren rannalla. Helsingistä sinne ajaa noin puolessa tunnissa ja Porvoon idylliseen vanhaan kaupunkiin on matkaa kuusi kilometriä. Kävimme ennen Haikkoon saapumista pyörähtämässä Porvoossa lounaalla ja ihastelemassa kaunista vanhaa kaupunkia.

Kun astuimme kartanoon sisälle, oli ensivaikutelma heti upea. Majoituimme kartanon Imperial-huoneessa, mikä oli sisustettu kauniiseen historialliseen kartanotyyliin. Huoneessa oli pitkä parveke, mistä näkyi myös merelle, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone sekä erillinen wc eli tilaa oli ainakin ruhtinaallisesti! Huoneessa meitä odotti myös herkkukori hedelmineen ja Brunbergin tryffeleineen. Palveluun kuului myös Butler. Kartanon huoneet on remontoitu keväällä 2013, joten huone oli todella viimeisen päälle upeassa kunnossa.


Lähdimme heti aluksi pulikoimaan kylpylän puolelle. Kylpylässä oli isompi allas ja muutama pienempi poreallas sekä kylmävesiallas. Viihdyimme kuitenkin parhaiten lämpöisten poreiden seassa. Olin myös varannut meille aromaattisen kylvyn duo-ammeessa, johon sisältyi myös lasilliset kuohuviiniä. Kylpy kosteutti samalla ihoa sekä teki muutenkin rentoutuneen olon, suosittelen!Illalla kävimme syömässä Haikon À la Carte ravintolassa. Illallinen vei kielen mennessään ja masut olivat todella täynnä kummallakin. Suosikki tästä menusta oli alkupala.


HAIKKO MENU


Keittiön tervehdys: Metsäsieni-cappuccinoJokirapu-Skagen ja savustettua särkeä Kartanon briossi-leivällä
Savustettua Haikon härkää "since 1966", yrttivoi-ja pickelssi kastiketta tarjoillaam perinteisesti riisin kera
  Lakritsilla maustettu créme brulée ja vadelmasorbettiaIllallisen jälkeen alkoi pieni väsymys jo painaa, mutta kävimme kuitenkin vielä katsastamassa Kartanon Klubin. Puolilta öin painuttiin nukkumaan isoon sänkyyn pehmoisten tyynyjen sekaan.


Makeiden unien jälkeen aloitimme aamun rauhallisesti ruhtinaallisella kartanon aamiaisella. Perinteisten herkkujen lisäksi aamiaiseen kuului lasi shamppanjaa.
Keltainen Salonki oli yksi katanon kauneimmista huoneista.Sunnuntain aamu sattuikin olemaan hyvin sumuinen. Sain kuitenkin otettua kuvia meren rannalta, kun kävimme tutustumassa kartanon ympäristöön. Läheltä löytyy oivalliset lenkkimaastot ja  myös oma uimaranta. Nyt kuitenkaan meriveteen ei ollut asiaa, joten nautimme  trooppisen lämpöisen Spa:n altaista. Taidemaalari Albert Edelfelt on tunnetuimpia merkkihenkilöitä, jotka ovat vierailleet Haikossa. Hän vietti 24 kesää Haikossa maalaten saaristomaisemia ihmisineen.
Viikonlopun pyörähdys Haikossa teki todella hyvää. Rentoutuminen Spa:ssa, herkulliset ruoat ja ystävällinen palvelu jättivät hyvän mielen. Tämä ei jäänyt varmastikaan viimeiseksi kerraksi tässä kauniissa paikassa. Takana on onnistunut syntymäpäivä viikonloppu ja mies oli myös todella tyytyväinen tähän lahjaan. :)Share:

5 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuollainen miniloma Haikon Katanossa olisi tosi mukava. Kauniit puitteet, kauniit maisemat, hyvä ruoka ja kylpylän hemmottelut Ja lähellä Helsinkiä. Mikä ettei.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä katsastaa tämä Haikko!

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Suosittelen! :)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti katsastaa!

Kiki Kaspi kirjoitti...

Kiva juttu! Haikon sisustusarkkitehtina on kiva kuulla, että Kartanon uusittu sisustus miellyttää:)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig