sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ihon hemmottelua talviaikana


Ennen joulua täällä blogin puolella pyöri LdB:n adventtiarvonta, jossa te lukijat saitte jakaa omia ihonhoitovinkkejä talvikuukausille. Sain hurjasti hyviä vastauksia ja neljä onnekasta arvontaan osallistuneista voitti LdB:n hemmottelupaketin. Onnea vielä voittajille ja kiitos kaikille kisaan osallistuneille.

Kokosin yhteen teidän suosittelemia ihonhoitovinkkejä ja nyt jaan ne myös muille!
Paras hoito talvi-iholle on säännöllinen rasvaus!


Kärsin couperosa ihosta, joten kasvojen ihonhoito on talvella erityisen tärkeää, sillä iho on herkkä ja kylminä kausina erittäinkin kuiva. Dr. Hauschkan ruusuvoide on loistava tuote talvella punoittavalle iholle (etenkin öisin, sillä voide on todella rasvainen). Päivisin ihoa hoitaa vihreää pigmenttiä ja suojakertoimen sisältävä päivävoide (esim. Eucerin anti-redness päivävoide). Lisäksi olen pienestä pitäen kuorinut ihoani saunassa kotimaisella tuoreella hunajalla. Hunajahoito sopii loistavasti kylmiin talvi-iltoihin ja jättää ihon ihanan pehmeäksi


Rasvaus hyvillä tuotteilla, kuoriminen, ei liian pitkät tai kuumat suihkut!
Sauna, kuorinta ja hyvä tuhti kosteusvoide.

Itse pyrin kuorimaan ihoni, sekä kosteuttamaan, ainakin sunnuntaisin! Siitä onkin tullut sellainen ''hemmotteluhetki'' samalla.

Parasta hoitoa ehdottomasti vartalolle on vähintään kerran viikossa tehtävä kuorinta kokovartalolle, sekä päivittäinen rasvaus.

Itselleni parhaana ihonhoitona näin talvisin toimii saunominen ja sen jälkeen laitan iholle syväkosteuttavaa voidetta. Iho pysyy pitkään kimmoisana ja pehmeänä.
Vartalon ihon kuorinta ennen saunaa ja sitten saunahunajaa imeytymään löylyssä. Itse en tarvitse tämän jälkeen edes vartalovoidetta, vaikka muuten kuiva iho onkin.


Parasta hoitoa iholle on mennä saunaan kasvonaamio naamassa  ja välissä kuoria jalat jollain ihanan tuoksuisella kuorinta-aineella.


Itse olen huomannut, että säännöllinen/kunnollinen rasvaus on kaiken a ja o. Oma ihoni kuivuu ainakin talvella enemmän. Käytän rasvaisempaa perusvoidetta, kuin kesällä.
Kuuma kylpy, jossa jotain kosteuttavaa ja hoitavaa kylpynestettä  ja kunnon rasvaus täyteläisellä voiteella jälkikäteen!

Parasta hoitoa on sauna. En osaa perustella, mutta koska se tuli ensimmäisenä mieleen, eikä halunnut lähteä mielestä pois. Vastaan sen :) Siellä lämpenee koko kroppa ja mieli  ja yleensä saunomiseen liittyy muutkin vartalon hemmottelut kuten voiteet ja kuorinnat.
Parasta hoitoa on riittävä kosteutus ja hyvä ruokavalio, sekä hyvä mieli. Stressi ei ainakaan paranna ihoa.

Säännöllinen kosteuttaminen ja kuoriminen. Niin ja tarpeeksi lämmintä päälle ja hanskat käteen ettei pakkanen pure.


Mun mielestä parasta hoitoa vartalolle on yksinkertaisesti ulkoilma ja riittävä rasvaus! Niillä pääsee käsittämättömän pitkälle!
Terveellinen ruoka, liikunta ja kunnon rasva!       


Eli rasvaus, rasvaus ja rasvaus on varmasti se tärkein ohje kuivan ihon hoidossa. Kerran viikossa tehtävä kuorinta iholle tekee myös hyvää, jotta kaikki kuiva ja kuollut ihosolukko lähtee pois ja kosteusvoide imeytyy tehokkaammin iholle. Kuorinta myös kirkastaa sameeaa ihoa. On myös tärkeää käyttää mahdollisimman hellävaraista suihkusaippuaa suihkussa, jotta iho ei kuivu pesemisestä enempää.

Olen itse tottunut käyttämään talviaikaan kasvoille kosteuttavaa naamiota, jonka levitän aina iltaisin ennen nukkumaan menoa kasvoille ja annan imeytyä yön yli kasvoilla. Aamulla iho tuntuu ihanan pehmeältä eikä kuivudesta ole enää tietoakaan. Myös hoitoöljy silloin tällöin kosteusvoiteen alla on hyvä lisä kuivalle iholle.

Tietysti tärkeää on myös monipuolinen ruokavalio sekä riittävä uni. Jos voisin, niin nukkuisin varmasti joka yö kymmenen tuntia. :D Saunominen oli monen mieleen, eikä ihme sillä se puhdistaa ihon ja tekee siitä pehmoisen. Myös mieli lepää saunan lauteilla ja sisältähän se kauneus lähtee loppupeleissä!

Nyt voisikin tehdä lupauksen uudelle vuodelle ja hoitaa ihoaan säännöllisesti vaikka kerran viikossa saunalla, kuorinnalla ja huolellisella rasvauksella. ;)Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig