torstai 20. helmikuuta 2014

Day at the Sea


Thaimaan saaristo tarjoaa huikean määrän luonnonkauniita paikkoja, joihin tehdään paljon järjestettyjä retkiä sekä tietysti, jos haluaa, niin voi lähteä myös omatoimisesti pitkähäntäveneen ja kuskin kera katsastelemaan juuri ne paikat, jotka itse haluaa nähdä. Otimme kuitenkin helpoimman ja myös edullisemman vaihtoehdon eli järjestetyn kokopäiväretken, jonka aikana kävimme neljällä eri saarella.

 Laiva oli suhteellisen mukavan kokoinen ja sinne mahtui noin 45 ihmistä eli tilaa oli käppäillä ja ottaa aurinkoa melko vapaasti. Viime Thaimaan reissulla kävimme eri saarilla speedboatin kyydissä ja siitä jäi pieni kammo näitä nopeita veneitä kohtaan. Kyyti oli silloin melkoista keikutusta. :D Nyt kuitekin laiva meni mukavan tasaista vauhtia eikä keikutusta tuntunut juuri ollenkaan. Pysähdyimme pariin otteeseen snorklailemaan saarien lähettyville. Oma snorklaustausta on melko heikohko. Pariin kertaan on tullut kokeiltua jossain rantavedessä, mutta silloin en tähän monien pitämään lajiin ihastunut. Nyt kuitenkin pelastusliivien ja räpylöiden kera snorklaus tuntui tosi kivalta hommalta pienten alkuhankaluuksien jälkeen ja niin siinä ensimmäisellä pysähdyksellä tulikin kaloja katseltua lähes 45 minuuttia. :)

Seuraava pysähdys olikin pienen luolan aukolla. Lähdimme suuntaamaan pienemmissä ryhmissä luolan sisälle uimalla. Pitkulainen luola oli arviolta 70 metriä pitkä, minkä läpi tosiaan uimme. Luolan toisessa päässä odottikin pieni paratiisi. Smaragdinkirkkaan veden ympärille kohosivat ehkä 100 metrin korkuiset kalliot. Paikkaan paistoi suoraan kirkkaasti aurinko ja siellä oli myös pieni hiekkarantakin. Harmi, kun kameran kuljetus tänne luolan päähän oli hankalaa veden varassa eli kuvia tästä paikasta ei ole. Viimeinen pysähdys päivän aikana oli melko lähelle kaunista paratiisisaarta, jonka hiekkaranta oli niin houkuttelevan näköinen, että päätimme uida sinne lötköttelemään rantaveteen ja fiilistelemään maisemia. Päivä merellä oli yksi kivoimmista kokemuksista reissussa, mutta kyllä se myös vei energiat. Illalla oli ihana kaatua pehmoiseen sänkyyn unten maille. :)Viimeisen kuvan puusta roikkuvat mustat möntit eivät ole mitään jättikäpyjä tai erikoisia hedelmiä, vaan maailman ainoita lepakoita, jotka viihtyvät myös auringonvalossa.


Sain nyt myös vihdoin arvottua ystävänpäivän kisan voittajat. Teille on laitettu sähköpostia. :) Kiitos vielä kaikille kilpailuun osallistuneille.


Follow on Bloglovin
Share:

5 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Täydellisen näköistä! :) Muutenkin sulla on kiva blogi, tykkään kun kirjoitat sopivasti kosmetiikasta ja matkailusta, mun kiinnostuksen kohteista. :) Voiskin miettiä Thaimaata ens talven kohteeksi...

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitos paljon! :) Thaimaa on kyllä niin superkiva kohde että kannattaa ainakin harkita.

Anonyymi kirjoitti...

paljonko tälläinen venematko maksoi per henkilö? :)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Retken hinta tais olla n. 70€/henkilö, johon sisältyi kyyti hotellilta satamaan (ja takaisin), päivä laivalla ruokineen ja opastettua snorklausta ja ohjelmaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näkösiä maisemia!

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig