sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kameroiden maailmassa: Nikon D3300
Niinkuin aikaisemmin on ollutkin jo juttua, olen mukana testaamassa Nikonin eri kameroita. Viimeksi testissä oli D5300, jota olenkin käyttänyt koko ajan siitä asti, kun sain sen kokeiluun. Nyt vuorossa olisi D3300 järjestelmäkamera. Tässä postauksessa kuvailin kameralla ensimmäistä kertaa. D3300 on kooltaan hieman pienempi ja kevyempi verrattuna D5300:aan ja muutenkin se istuu käteen kivasti juuri kokonsa ansiosta. Kameran opastila auttaa pääsemään kuvauksessa hyvin alkuun, vaikka järkkäreiden käytöstä ei olisikaan ennestään paljoa kokemusta. Opastilasta voi valita helppokäytön tai jo kokeneemmalle konkarille edistyneen käytön. Sieltä selviää mm. miten pehmentää taustoja esim. muotokuvissa, miten näyttää veden virtaus kuvassa, miten saada onnistunut kuva auringonlaskusta, jotta värit olisivat mahdollisimman kirkkaat  ja miten heikosti valaistut kohteet saadaan kuvattua vähentämällä epäterävyyttä.

Heti ensimmäisiä kuvia ottaessa huomio kiinnittyi suureen kuva-alaan. Näin jälkeenpäin lukiessani tietoa kamerasta tähän suureen kuva-alaan vaikuttaa ilmeisesti mallista löytyvä optinen etsin. Oli kuitenkin kiva kuvata jotain suurempaa kohdetta, sillä se tuntui mahtuvan kuvaan kokonaan ilman, että joutui itse peruuttelemaan tai viemään kameraa pidemmälle kohteesta.

Tällä mallilla kuvailu jatkuu tästä edespäin ja käyttökokemuksia tulee vielä lisää jatkossa.


Toteutettu yhteistyössä Nikonin kanssa.
Share:

4 kommenttia

Emmi kirjoitti...

Innolla odotetaan lisää kokemuksia, nimimerkillä kyseistä kameraa ostamassa ;)

BettinaW makeup kirjoitti...

Oon ite osa Canonin perhettä ja hyvin tyytyväinen ollut mutta Nikon on kyllä myös tosi hyvä järkkäri :)

http://bettinaw.blogspot.com

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Noniin! :) On kyllä tuntunut kivalta kameralta ja tuo hieman pienempi koko on tosi jees.

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

En ole Canonin järkkäreitä koskaan kokeillutkaan. Nikon on tuntunut tosi toimivalta kun nyt kolmas Nikon ollut käytössä. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig