maanantai 26. toukokuuta 2014

Kuvailuja D3300 kameralla & kamerakilpailun voittaja


Käytössä olevan Nikonin D3300 kameran ominaisuudet ovat viikkojen aikana tulleet tutuiksi ja kameran käyttö tuntuu jo luontevalta. Malli on kulkenut paljon matkassa mukana ja sen koko on näppärä, sillä se on hieman pienempi aikaisempiin järkkäreihin nähden, joita olen käyttänyt. Kuvanlaatu on erittäin hyvä, ja se onkin ihan perusasia mikä mielestäni jokaisessa kamerassa pitäisi olla itsestäänselvyys. Tutustuin D3300:ssa sen opastila-toimintoon, joka on helpottanut kameran käyttöä entisestään. Kuvissa löytyy eri opastilan toimintoja, joilla olen kuvia napsinut.


Ota tummia kuvia

Toimintoa käytetään, kun halutaan saada kuvista alasävyisiä tummia kuvia. Toiminto käy hyvin myös mustien kohteiden kuvaamiseen.Pehmennä taustoja

Pehmentää taustoja esim. muotokuvissa. Pienet arvot pehmentävät taustoja. Paras tulos saadaan objektiivilla, jonka polttoväli on vähintään 80 mm. Ota tummia kuvia/ Ota kirkkaita kuvia. Eron näkee selvästi kuvien välillä.


Ota kirkkaita kuvia

Käytä kuvatessasi ruokaa tai pieniä kohteita. Sisätiloissa/hämärässä otetut kuvat kirkastuvat nätisti.
 

Taustan saa softaantumaan todella nätisti ja itse kohde korostuu kivasti kuvasta. Tätä toimintoa käytän itse tosi paljon.


Oravakin suostui muutamaan kuvaan kunnes loikki pois poseerauksien jälkeen.


Suurempi syväterävyys

Suurentaa syväterävyysaluetta maisema- ja ryhmäkuvia varten.
Suuret arvot lisäävät syväterävyyttä. Paras tulos saadaan objektiivilla, jonka polttoväli on enintään 24mm.


Viime viikolla blogissani pyöri arvonta, jossa palkintona oli luvassa Nikonin huippu kamera. :)

Nikon Coolpix s6600 kameran voittaja kommentti on:

"Hei ja kiitos kivasta blogista! Olisi hienoa omistaa kamera. Olen 25-vuotias nainen, eikä minulla ole ollut koskaan omaa kameraa. Kännykkäkamerat on aika hyviä nykyään, mutta ei niissäkään se kuvanlaatu riitä ihan kaikkeen. Muistan kun kaverit sai digikameroita lahjaksi jo rippileirillä, meillä ei ollut varaa sellaisiin lahjoihin. Olisin siis todella onnellinen, mikäli voittaisin kameran. :)"

Onnea voittajalle ja kiitos hurjasti kaikille osallistujille. Oli ääretömän vaikea valita yhtä voittajaa hyvien kommenttien joukosta. 

Kivaa viikon alkua! :)


Toteutettu yhteistyössä Nikonin kanssa.
Share:

4 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Mukavia ja hyviä kuvia olet ottanut. Kuvista löytää toukokuun tunnelman.

Tohtori Krabola kirjoitti...

Olisi osallistujien kannalta varsin hyödyllistä tietää onko kyseessä arvonta, jolloin kaikki osallistujat saavat yhtä suuren todennäköisyyden voittoon, vai valitaanko voittaja kommentin perusteella, jolloin kyseessä ei ole arvonta. Tällöin kaikki osallistujat olisivat tajunneet kirjoittaa tunteisiin vetoavan kommentin pelkän osallistumisen sijaan.

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitoksia. Kesän hetket on kiva tallentaa kuviin. :)

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitos vinkistä. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig