keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kameroiden maailmassa: Nikon D7100

Olen heinäkuun ajan päässyt testailemaan kolmatta ja viimeistä kameraa Nikonin yhteistyöprojektissa. Viimeinen kamera jonka sain testiin on Nikonin D7100 järjestelmäkamera. Kamera on kokonsa puolesta melko iso ja hieman painavakin verrattuna esim. D3300 kameraan, mutta itse kamera on todellinen helmi. Kuvien laatu on vain niin mielettömän hyvä, että jaksan kantaa hyvien kuvien toivossa vähän painavampaakin kameraa mukana. D7100 on tarkoitettu hieman kokeneemmalle kuvaajalle ja se sisältää mielettömän määrän erilaisia toimintoja joista kaikista en itsekään ole vielä kerennyt ottamaan selvää.


Tietoa kamerasta:

- 24,1 megapikselin DX-kokoinen CMOS-kenno
- Ammattitasoinen automaattitarkennusjärjestelmä
- Sarjakuvausnopeus 6 kuvaa sekunnissa
- 1,3- kertainen  rajaustoiminto, joka laajentaa DX-muodon mahdollisuuksia
- Langaton yhteys
- Full HD -D-toiminto
- Expeed 3-kuvankäsittelyjärjestelmä
- Aiheentunnistustoiminnolla varustettu 2 016 pisteen RGB-mittauskenno
D7100 on sään- ja pölynkestävä sekä vesitiivis. Kuvaan paljon matkoilla rannalla tai muuten veden ääressä eli on hyvä kun kamerassakin on parempi suojaus kosteutta ja pölyä vastaan. Hiekkarannalla tuulen mukana saattaa helposti lentää hienon hienoa hiekkaa mikä ei ole järkkärille se paras kaveri. 


Istuskelin rannalla ja kuvasin samasta kohtaa kaksi kuvaa veneestä. Ensimmäinen kuva on maisemakuva, jossa vene näkyy pienenä. Seuraavassa kuvassa olen tsuumannut veneen mahdollisimman isoksi kuvaan. Näitä kuvia vertaillessa voi huomata miten helposti voi kuvata läheltä ja kaukaa samaa kohdetta ja saada mielettömiä kuvia ilman tuskailua ja säätöä.


Sama temppu seuraavissa kahdessa kuvassa. Keltainen kukkanen ensin kaukaa kuvattuna ja sen jälkeen tarkensin ja rajasin kukan kuvan keskelle.


Nyt olen enimmäkseen kuvaillut auringonpaisteessa ja muutenkin valoisassa ympäristössä (valoa ja aurinkoa kun nyt riittää myöhään yöhön asti), mutta uskon hartaasti että tämä huippu tekee työnsä hyvin myös huonosti valaistuissa paikoissa.Nämä kesäiset kuvat on napsittu kesälomalla Suomenlinnasta. Viikonloppuna kerkeän taas kuvailemaan enemmän ja pääsen vielä syvemmin tutustumaan tähän kameraan. 

Yhteistyössä Nikonin kanssa.
Share:

2 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hienoja kuvia! Suomenlinna on kaunis paikka, ihan kuin pienellä ulkomaan reissulla kävisi, kun sinne menee.

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kiitti. :) Suomenlinna on yksi lemppari paikkoja Helsingissä kesällä. Siellä pitää käydä vähintään kerran joka kesä. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig