tiistai 12. elokuuta 2014

HEALTHY FOOD


Heti loman jälkeen eli kolmisen viikkoa sitten olin jo mielelläni aloittamassa terveellisempää ruokavaliota ja keventämään ruokia, kun loman aikana syödyt grilliruoat ja jätskit alkoivat tökkimään, ja hyvä niin! Arkena pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti ja monipuolisesti. Ruoat teen aina itse ja välttelen turhia lisäaineita ja valmisruokia. Tottakai niitäkin tulee joskus syötyä, mutta pääosin syön itse tehtyä ruokaa ilman turhia herkutteluja. Kuvailin noin viikon ajan erilaisia arkiruokia, joita syön töissä ja kotona illalla. Normaalin päivän ruokailu koostuu yleensä näistä aterioista:

Aamiainen: Marja/hedelmä-smoothie (sis. rahkaa+maitoa), vettä ja kuppi kahvia
Lounas: 300g kasviksia, 120g-150g lihaa/kalaa, jälkkäriksi kahvia
Välipala: rahka ja noin 200g marjoja
Illallinen: 300g kasviksia, 120g-150g lihaa/kalaa  
Iltapala: Kasviskeittoa tai luonnonjugurttia pähkinöiden, rusinoiden sekä kaurahiutaleiden kera

Itselläni on vuorotyö, joten ruokarytmikin vaihtelee päivittäin töiden mukaan, mutta pyrin syömään noin neljän tunnin välein. Aamulla smoothie on suhteellisen kevyt ja siksi saatankin syödä ennen päivällistä banaanin tai omenan jos heikko olo iskee yllättäen. Jotkut kestävät nälkää paremmin kuin toiset. Minulle tulee helposti heikko ja vapiseva olo jos edellisestä ruokailusta on reilusti yli neljä tuntia aikaa. Siksi pyrin syömään tasaisesti, jotta olo pysyy virkeänä eikä myöhemmin illasta iske liian iso nälkä.
aamupala-smoothie

luonnonjugurttia kera pähkinöiden rusinoiden ja kaurahiutaleiden


gazpacho eli kylmä kasviskeitto


kanaa, porkkanaraastetta, paistettua kesäkurpitsaa ja sipulia

luonnonjugurttia, vesimelonia ja nektariinia


kanaa, höyrytettyjä kasviksia (kaupan pakastealtaasta), salaattia


kasvismunakas


gazpacho vol. 2Kun ruokaa valmistaa enemmän kerralla, niin säästää aikaa ja vaivaa hurjasti. Pakkaan aina illalla eväät valmiiksi jääkaappiin, niin aamulla ne ovat helppo napata töihin mukaan. Viikonloppuna joustan enemmän syömisissä, mutta arkena toimii tämän tyyppinen ruokarytmi loistavasti. Oletko itse keventänyt ruokailua loman jälkeen? :)Share:

4 kommenttia

Nina / Nina Janika kirjoitti...

Hui, miten vähän syöt päivän aikana! Miten pärjäät noin vähillä hiilihyrdaateilla? :o

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköisiä annoksia....ja mitä parasta....terveellisiä. Kesäkurpitsa on tähän aikaan vuodesta yksi suosikeistani. Siitä saa taiottua vaikka mitä!

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Tuosta listasta unohtui illallinen kokonaan. Eli aika hyvin noita aterioita tulee päivän mittaan syötyä. Hiilareita pyrin välttämään, mutta hyvin pärjään hedelmien, kasvisten ja kaurahiutaleidenkin hiilihydraateilla. :) Viikonloppuna tulee syötyä niitäkin runsaammin.

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Kyllä, terveellisiä ja herkullisia ruokia. Kesäkurpitsa on mielettömän hyvää paistettuna! :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig