maanantai 18. elokuuta 2014

Nikon D7100


Nikonin D7100 järkkäri on toiminut loistavasti omana työkalunani valokuvauksessa. Olen saanut sillä loistavia kuvia niin sisätiloissa kuin ulkonakin, ja nyt kokeilin kuvailua sisällä pimeähkössä tilassakin ja silti kuvat onnistuivat hyvin ilman epäonnistuneita otoksia. Tämä malli on tarkoitettu aktiiviselle valokuvaajalle, mutta en sanoisi kuitenkaan, että D7100 olisi mitenkään liian haastava kamera jos järkkärillä on tullut edes joskus hieman kuvailtua. Olen kuvannut todella erilaisia kohteita; maisemakuvia, lähikuvia ruoista ja luonnosta, ihmisiä ja asukuvia. Kaikista kohteista olen saanut otettua tarkkoja ja laadukkaita kuvia ja olenkin ihan fiiliksissä tästä mallista.


Kameran plussat

- Nikon D7100 järjestelmäkameralla kuvat onnistuvat takuuvarmasti.

-Laaja ISO-alue on laajennettavissa ISO 25600 asti. D7100 sopii moniin erilaisiin valaistusolosuhteisiin.

- 1.3x rajaustoiminto DX-muodossa. Pääset lähelle kaukaisia kohteita 51 tarkennuspisteen avulla.

-7 kuvaa sekunnissa. Nopea jatkuva kuvaus mahdollistaa nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamisen.

- Suuri katselukulma ja 1229k korkea resoluutio takaavat hyvän näkyvyyden myös kirkkaassa valossa.

-Full HD -tallennus. Tallentaa videoita 1920 x 1080 jopa 60i/50i -laatuisina, sisäänrakennetun stereo-mikrofonin avulla.Kameran miinukset

- Ei WiFiä

- Paino 765g, voi olla turhan painava jos on tottunut pienempi kokoiseen kameraan.

- Vaatii entuudestaan tuntemusta jäjestelmäkameroista. Toisaalta kun lukee tarkkaan ohjekirjan, niin pääsee jo yllättävän pitkälle. Kaiken oppii loppupeleissa käytännössä toimintoja kokeilemalla.

Tässä viikonlopun kuvasaldoa D7100 järkkärillä kuvattuna. Olemme viettämässä pidennettyä viikonloppua mökillä, joten kuvauskohteitahan löytyy mielettömästi kesäisestä luonnosta. Viikonloppuna paistoi onneksi aurinko ja lämpöäkin piisasi ihan riittävästi. Tällä hetkellä sää onkin heikompi, vettä tulee taivaan täydeltä ja ilmakin on heti koleampi. Villasukat siis jalkaan ja pökköä pesään niin taretaan paremmin mökkeillä. ;) Hyvää alkanutta viikkoa!
Toteutettu yhteistyössä Nikonin kanssa.
Share:

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita luontokuvia olet kameralla ottanut!

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig