maanantai 8. syyskuuta 2014

Askeleet parempaan elämään


Kello soi tänään 7.00 ja väsytti aivan kamalasti. Unta tuli viime yönä vajaa seitsemän tuntia. En ole tosiaan aamuihminen vaan heräisin mielellään ihan itsekseni yhdeksän kymmenen aikoihin. Ehkä ongelma onkin vain omissa nukkumistottumuksissani?  Olen mennyt viime aikoihina nukkumaan kahdentoista aikoihin oli herätys sitten kuudelta, seitsemältä tai myöhemmin. Näin ollen onhan se ihan ymmättettävääkin, että aamulla väsyttää, kun on nukkunut aivan liian vähän. Sitten aloin miettimään kuinka paljon uni ja sen laatu vaikuttaa kaikkeen muuhunkin tekemiseen elämässä. Stressitaso nousee eikä keskittymiskyky ole huipussaan. Tein pienen listan joihin asioihin aion kiinnittää huomiota jokapäiväisessä elämässä ja samalla parantaa elämän laatua.


1. Nuku tarpeeksi. Mene nukkumaan ainakin tuntia aikaisemmin mitä tähän asti olet mennyt.

2. Juo paljon vettä. Nestehukka tuo myös väsystä ja heikentää suorituskykyä. Kannan vesipulloa aina mukana, jotta vettä muistaa juoda ja siitä näkee samalla kuinka paljon sitä päivän aikana on tullut juotua. Hyvä määrä olisi kaksi litraa päivässä.

3. Syö noin neljän tunnin välein. Mieti etukäteen päivän kulkua ja milloin on mahdollisuutta syödä ja milloin taas ei. Valmiit eväät helpottavat suunnittelua hurjasti, ja silloin syö yleensä myös terveellisemmin eikä liian suuria annoksia..

4. Harrasta liikuntaa, mutta älä treenaa liian väsyneenä. Olen huomannut että rättiväsyneenä salilla treenaaminen on turhaa. Treenissä ei ole potkua ja kroppa menee vain tukkoon. Kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa on parempi vaihtoehto jos olo tuntuu väsyneeltä. En tarkoita väsyneellä ololla että ""hohhoijaa kun laiskottaa" vaan kropan väsymystä, jokainen pystyy itse sen tunnistamaan omalla kohdalla. Jos lenkillä virkistyy, niin miksi ei kävelyä voisi vaihtaa hölkäksi tai juoksemiseksi. Myös ulkona voi tehdä erilaisia kyykkyjä ja punnerruksia oman kropan painolla.

5. Älä stressaa pienistä asioista. Itse olen turhaan stressaaja ja olen yrittänytkin päästä tästä ikävästä tavasta eroon. Tekemättömät työt ja tehtävät saattavat myös stressataa ja siksi kannattaakin listata kaikki ne ylös ja tehdä asiat pois päiväjärjestysestä heti kun mahdollista. Listasta näet konkreettisesti mitä pitää tehdä, etkä unohtele asioita ja jätä sen takia niitä sivuun.

6. Muista olla itsellesi myös armollinen. Vaikka söisit terveellisesti ja liikkuisit, niin suo itsellesi myös joskus herkutteluhetkiä ja päiviä, kun voi vain ottaa rennosti ja tehdä juuri niitä asioita joista itse pitää.
Virkeää maanantaiaamua! :) Ehkä saat myös omaan elämääsi paremmat askeleet omasta listastani.Share:

4 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyviä neuvoja. Sopivat varmaan monelle elämänlaadun parantamiseen! Riittävä uni on kyllä erittäin tärkeä juttu ja se vaikuttaa hirveän paljon työtehoon ja elämänlaatuun.

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Hyvä että pidit! :) Pitäisi vain osata mennä nukkumaan ajoissa. :))

Anonyymi kirjoitti...

Häikäisevän kaunista! Kuvat ovat kuin paratiisista!. Tuo asioiden listaaminen on hyvä. Usein kun tuntuu kiireiseltä ja listaa asioita, niin huomaa ettei tehtävät niin vaikeita ole toteuttaa, kuin aluksi luuli. Jos ei ehdi nukkua tarpeeksi, niin silloin olisi hyvä saada edes levätä enemmän. T. Soiku

Sanna/Beauty Box kirjoitti...

Omenoita on tänä vuonna ihan mielettämästi! :) Pitää vain pysähtyä miettimään asisoita joihin pystyy vaikuttamaan ja tehdä asiolle jotain. Pitää aloittaa tuosta nukkumisesta. ;)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig