perjantai 31. lokakuuta 2014

Trastevere

Roomassa ihastuin erityisesti Trastevereen. Moni tuttu suositteli etukäteen tätä paikkaa ja olihan se pakko katsastaa niin monen suosittelun perusteella. Trastevere on yksi Rooman kaupunginosa, mikä sijaitsee Tiber-joen länsirannalla. Heti joen rannalta alkavat kapeat kujat, joita reunustavat hieman ränsistyneen oloiset rakennukset. Vaikka paikat ovatkin hieman rempallaan, niin jollain tavalla paikka on hyvin viehättävä ja romanttinen; Rooman Brooklyn. Pyykit roikkuvat kujien päällä naruissa ja kauniit kukkaköynnökset kiipeilevät seiniä pitkin ylös.

Trasteveretiberkesäasuköynnöstaideautokesäkukka

Kujilla vilisee paljon ihmisiä. Silti tunnelma on hyvin rento ja jollain tavalla rauhallinen. Rooman ydinkeskustassa liikenne on vilkasta ja jokaisella tuntuu olevan kiire. Trasteveressä kiire on unohtunut eikä autoja juurikaan kulje pienillä kujilla. Hetken käveltyämme ja ihasteltuamme idylliä saavumme pienelle aukiolle, jonka keskellä on suihkulähde, muutama katutaiteilija ja sivussa seisoo Trasteveren tunnetuin nähtävyys; Pyhän Marian kirkko. Haemme jäätelöt ja istahdamme lepuuttamaan jo hieman väsähtäneitä jalkojamme ja ihastelemaan kaunista ympäristöä.

roomankatuseinäpensasredflowerlaukkujatrAvespajäätelöbarkuja-myyjäravintola-italiassagraffitiitaliassatrastevere

Kujien varsilta löytyy myös pieniä putiikkeja, joista löytyy niin käsin tehtyä nahkatavaraa kuin merkkivaatteitakin. Kahviloita ja ravintoloita Trasteverestä ei ole vaikea etsiä ja siksi mekin tulimme paikalle lounasaikaan. Täällä voisi viettää vaikka monta päivää putkeen. Niin paljon näkemistä löytyi ihanasta Trasteverestä. Suosittelen. Trastevereen pääsee helposti bussilla, ratikalla tai jos matkaa on vähän, niin toki kävellenkin.

 

Share:

4 kommenttia

aamu kirjoitti...

Mielenkiintoisen ja romanttisen näköinen paikka kapeine kujineen Varmasti tutustumisenarvoinen!

Imppuli kirjoitti...

Ihanan näköistä.." pikkukaupunki suuressa kaupungissa" :) Olen aina rakastanut Romaa ja Trastevereä! 80-l:lla sieltä sai kaupungin parasta pizzaa!

beautyboxbys kirjoitti...

Trastevere on ehdottomasti Rooman yksi suosikkiosistani. :)

beautyboxbys kirjoitti...

Niinpä! Hyvää pitsaa sieltä sai nytkin. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig