perjantai 24. lokakuuta 2014

Vatikaani

Roomassa riittää nähtävyyksiä mielettömästi. Eräs paikallinen nainen kuvaili Roomaa yhdellä sanalla "ulkoilmamuseo" ja sitähän se tuntuikin olevan. Joka puolella on upeita kirkkoja, rapistuneita muureja ja antiikinaikaisia rakennuksia. Vietimme yhden aamupäivän verran aikaa Roomaan yhdessä suosituimmasta nähtävyydestä, nimittäin Vatikaanissa.

aurinkolasitVatikaaniItaliakirkon-kattoVatikaanissa

Pitkä jono kiemurtelee korkeiden pylväiden piirittämällä aukiolla. Aurinko lämmittää uuvuttavasti, kun seisoskelemme pitkän aikaa ihmispaljouden keskellä. Pitkän seisoskelun jälkeen pääsemme sisälle suureen ja mahtavaan Pietarinkirkkoon, joka on portti Vatikaaniin.

Hetken ihmeteltyämme maailman suurinta uskonnollista rakennusta päätämme mennä käväisemään kirkon kupolissa. Nopea pyrähdys venyi reilun tunnin mittaiseksi käynniksi, sillä pitkän jonottamisen jälkeen saimme kavuta satoja rappusia ylös kupoliin. Samalla tulikin vedettyä kunnon jalkatreeni. Alkumatka meni onneksi hissillä. Ylös päästyämme kupolista avautui upeat maisemat koko Rooman ylle. Kupolissa kannattaa käydä, jos on aikeissa matkustaa Roomaan ja käväistä Vatikaanissa. Itse kirkkoon sisäänpääsy on ilmainen, mutta kupoliin lippu maksoi 7 euroa. Nähtävyyksiin on hyvä varata reilusti aikaa, sillä Roomassa on paljon turisteja ja jonot venyvät helposti pitkiksi.

PietarinkirkkoZarakorvakoruVatikaani-patsaatmusta-tpaitaPietarinkirkossaRooma-maisemamaisemaHame & paita Zara, laukku LV, korvakorut Lindex, aurinkolasit GT

Lisää postauksia reissusta tulossa taas pian! :)

Follow me: Instagram, Blogilista, Bloglovin

Share:

4 kommenttia

Tipsu2 kirjoitti...

Hienoa vanhan historiallisen kaupungin tunnelmaa näissä kuvissa. Varmasti tutustumisenarvoinen kaupunki.

Minnuli84 kirjoitti...

Pietarinkirkko on kyllä huikea paikka. Ainoa miinus on jonot.

beautyboxbys kirjoitti...

Rooma on kaunis kaupunki täynnä historiaa. On kyllä tutustumisenarvoinen. :)

beautyboxbys kirjoitti...

Turisteja riittää Roomassa älyttömästi, joten jonottaa saa kyllä jokaiseen nähtävyyteen. Kirkko oli upea!

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig