lauantai 1. marraskuuta 2014

Italialainen menu

Söimme yhtenä iltana lomalla italialaisen menun pitkän kaavan mukaan. Kokeilimme hotellin omaa ravintolaa ja yllätyin todella positiivisesti. Pitkän päivän jälkeen oli mukava mennä lähelle syömään eikä tarvinnut lähteä etsimään ravintolaa nälkäisenä.

antipasti

Menuuseen kuului neljä ruokalajia, jotka ovat tyypillisiä italialaisessa ravintolassa. Antipasti eli alkuruoka, primo eli väliruoka, secondi eli pääruoka ja dolce eli jälkiruoka.

ravintolassaillallinen

Italiassa alkupalan eli antipastin jälkeen syötävä primo on yleensä se isoin annos menussa ja sen on tarkoitus viedä nälkä. Monesti primo on jokin pasta- tai risottoannos. Secondi on pienempi annos lihaa tai kalaa lisukkeineen. Joissain ravintoloissa lisukkeet pitää tilata erikseen. Viime matkalla tilasin pihvin ja lisukkeet jäivät tilaamatta. Onneksi virheistä oppii. ;)

pasta-annospasta

Alkuruoaksi maistelin parmankinkkua mozzarellan kera, primona oli pastaa brokkolin ja pekonin kanssa. Pääruokana söin kalaa ja jälkkäriksi raikkaita hedelmiä. Menu oli täydellinen eivätkä annoskoot olleet yliampuvia. Ihanaa italialaista ruokaa. Ravintolassa oli pieni piha, missä päädyimme syömään. Ilma oli lämmin ja oli hauska kuunnella taustalla Rooman illan ääniä.

terassi-italiassapääruokajälkiruokatiramisumustat-kengät

Illallisen jälkeen oli hyvä pyöriä kohti hotellihuonetta ja pehmeää sänkyä. Voin sanoa, että uni maistui aamuun asti. :)

 

 

Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig