maanantai 9. helmikuuta 2015

Pamplemousses Botanical Garden

Otimme taksin hotellilta ja lähdimme tutustumaan Mauritiuksen yhteen kuuluisimmista nähtävyyksistä, nimittäin Pamplemoussen kasvitieteelliseen puutarhaan. Taksilla matkustaminen on täällä melko edullista ja se onkin oiva tapa lähteä tutkimaan saarta omatoimisesti. Monet taksikuskit opastavat turisteja mielellään. Taksi päiväksi maksaa matkoista riippuen suunnilleen 80 euroa.

Pamplelmoussen kasvititeellinen puutarha sijaitsee saaren pääkaupungin, Port Lousin, rajalla. Pääsylippu maksaa noin 5 euroa ja opastetun kierroksen saa 15 eurolla. Me lähdimme kuitenkin tutustumaan puutarhaan omatoimisesti ja niin teki myös moni muukin. Puutarhan kiertää suunnilleen 1,5 tunnissa. Mukaan on hyvä varata pullollinen kylmää vettä, sillä ilma on ihan kiitettävän hiostavaa päivällä. :D

Puutarhan tunnetuin nähtävyys on lampi, missä kelluu vieri vieressä jättilumpeita. Muuten puutarha koostuu lähinnä eri puulajeista ja pensaista. Pamplemoussesta löytyy myös jättikilpikonnia ja pieni museo. Taksi odotti meitä sovittuun aikaan puutarhan ulkopuolella, mistä jatkoimme matkaa Port Lousiin.

Tänään vietämme viimeistä päivää täällä paratiisissa. Lähdemme myöhäisellä lennolla takaisin Suomeen. Kuvia ja juttuideoita on kuitenkin kertynyt Mauritiukselta runsaasti mukaan ja niistä tulee vielä juttua myöhemminkin täällä Beauty Box:in puolella. :)

 

Share:

2 kommenttia

puutarhuri kirjoitti...

Varmasti tutustumisen arvoinen paikka tuo kasvitieteellinen puutarha. Mahtavia lumpeenlehtiä.

beautyboxbys kirjoitti...

Puutarha on hyvin kaunis paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig