sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Shoppailuvinkit Mauritiukselle

Mauritius on hyvä lomakohde niille, jotka kaipaavat lomalta aurinkoa, rantoja, nähtävyyksiä ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Tässä omat vinkkini Mauritiuksen ostospaikkoihin, mihin tutustuin lomani aikana.

Port Louis

Saaren pääkaupungissa, Port Lousissa, pääsee tutustumaan paikallisiin markkinoihin. Markkinat järjestetään päivittäin ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä vierailemassa. Täältä ei välttämättä löydä mitään superlaadukasta tavaraa, mutta markkinoilla pääsee fiilistelemään mauritiuslaista tunnelmaa. Markkina-alueen keskellä sijaitsee kauppahalli, minkä valikoimissa on kattavasti hedelmiä, mausteita, kasviksia ja paikallista käsityötavaraa. Alueella oli todella paljon väkeä, mutta kyllähän sinne sekaan hyvin mahtui. Käsilaukusta kannattaa pitää kuitenkin hyvää huolta, sillä ihmispaljouden keskellä saattaa liikkua taskuvarkaita.

Port Lousissa on myös muutama kauppakeskus. Nämä olivat vähän eri puolella kuin markkina-alue. Kauppakeskusten ympärillä olivat kadut ja rakennuksetkin uudempia ja siistimpiä. Rannan lähettyviltä löytyy muutamia isompia ravintoloita terasseineen, mitkä olivat lauantaina paikallisten suosiossa. Ihmisiä oli lauantaina paljon liikkeellä. Turisteja ei tässä kaupungissa juurikaan näkynyt. Rannan lähettyvillä olivat parhaat ostospaikat. Täältä löytyi liikkeitä monilta merkeiltä Billabongista Polo Ralph Laureniin. Mauritiuksella on myös Mangon liikkeitä ainakin Port Lousissa ja Grand Baiessa.

Grand Baie

Kävimme Grand Baiessa useamman kerran loman aikana, sillä hotellilta ei ollut kuin vartin matka kaupunkiin. Grand Baiesta löytyy muutama tavaratalo. U2 on aivan keskustassa ja pienen taksimatkan päästä löytyy La Croisette. U2 on pienempi tavaratalo, mistä löytyy iso supermarket ja lähinnä paikallisia vaatekauppoja ja muutamia ketjuliikkeitä. La Croisette on taas huomattavasti kattavampi ostospaikka. Itseasiassa, jos haluaa päästä helpolla ja löytää parhaat liikkeet, niin kannattaa suunnata ehdottomasti La Croisetteen. Siellä on myös kivoja kahviloita, mistä monesta löytyy ilmainen wifi.

Grand Baiessa on paljon pienempiä liikkeitä ympäri keskustaa. Rannan tuntumasta löytyy Sunset Boulevard -ostoskatu. Täältä bongasin upeita rantavaatteita bikineistä rantatunikoihin. Hinnat olivat tosin melko korkealla tasolla. Tunikasta saattoi pulittaa useammankin satasen verran, sillä hinnat alkoivat 100 eurosta. Mauritiushan ei ole välttämättä mikään edullisin ostospaikka. Edullisemmin hinnoin varustettuja kauppoja löytyy myös, mutta laadusta ja tuotteiden aitoudestahan ei ole mitään takeita. Enitenhän Mauritiuksella kauppojen valikoimissa on kesä- ja rantavaatteita, joten ostosreissut kannattaa ajoittaa loman alkupuolelle. Vaatteita pääsee tällöin heti käyttämään loman aikana.

port-louispolo-ralph-lauren

Näihin ostosmahdollisuuksiin tutustuin itse lomani aikana. Toki saarella on myös muitakin ostospaikkoja ja kauppakeskuksia. Moni onkin kehunut Mauritiusta ostosparatiisiksi.

Lue lisää:

http://www.sunsetboulevard.mu/

http://www.caudan.com/

http://www.maurinet.com/tourist_information/shopping_centers

Share:

1 kommentti

Matkaaja kirjoitti...

Kiitos mukavista ostosvinkeistä. Odotan innolla, että pääsen kaupoihin niiden antia katsomaan.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig