keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Avokado-suklaamousse

Sunnutaiaamuna oli vuorossa pientä arjenluksusta, kun vietimme miehen kanssa yhteistä rentoa aamua. Näpersin kasaan taas vähän erilaisen aamiaisen. Tällä kertaa pyrin pitämään melko terveellisen linjan ruokien suhteen, mutta halusin kuitenkin jotain spesiaalimpaa sunnuntain kunniaksi. Kesää kohti mennessä ruokavalion remontti ei olisi taas pahitteeksi. Turhat herkut olisi kiva saada karsittua pois ja keskityttyä enemmän puhtaaseen ja terveellisen ruokaan.

avokado-suklaamousseaamu

Kauraleivän ja kasvisten lisäksi tarjolla oli hedelmiä sekä rahkaa marjojen kera. Jälkkäriksi keksin tällä kertaa loihtia avokado-suklaamoussea. Olen syönyt tätä moussea ennenkin, mutta viime kerrasti oli jo tovi aikaa.

Resepti avokado-suklaamousseen on hyvin helppo ja yksinkertainen:

1 banaani

1 avokado

pari lusikallista kaakaojauhetta (80%)

Aineet muussataan keskenään haarukan avulla kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe. Aseta tarjolle ja nauti hyvällä omallatunnolla.

En voi käsittää kuinka hyvää näinkin yksinkertaisella raakaruokareseptillä toteutettu mousse voikaan olla. Maku on taivaallinen ja silti raaka-aineet ovat terveellisiä. Luulin tehneeni moussea hieman liikaa, mutta se menikin kuin kuumille kiville. Makeanhimon iskiessä nappaan kaapista hedelmät eteen ja loihdin niistä taas ihanan suklaamoussen.

Onko kukaan maistanut tätä herkkua aikaisemmin?

Share:

2 kommenttia

marjainen kirjoitti...

En ole maistanut tätä moussea, mutta ehdottomasti kokeilen :) Nyt onkin korkea aika alkaa tyhjentää pakastinta viime kesän kotimaisesta marjasadosta, että saa uutta satoa sinne taas mahdutettua. Toivottavasti tulee hyvä mustikkakesä. Mustikat ovat todellinen kotimainen terveyspommi. Ja itse poimittuna saa vielä liikuntaa, raitista ilmaa ja hyvää mieltä metsästä. Vadelmat, puolukat ja mansikat ovat myös tervetulleita.

beautyboxbys kirjoitti...

Tuo mousse on kyllä mielettömän hyvää ja vieläpä terveellisistä raaka-aineista valmistettu. Kotimaiset marjat ovat ihan parasta superfoodia. Vielä löytyy viime vuotisia pakkasesta. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig