lauantai 23. toukokuuta 2015

Ihana Porvoo

Vietimme maanantaina vapaata ja päätimme lähteä pyörähtämään pitkästä aikaa Porvoossa. Rakastan Porvoon idyllistä Vanhaa Kaupunkia ja sen tunnelmaa. Suomi on täynnä upeita kesäkaupunkeja ja Porvoo lukeutuu ehdottomasti niiden joukkoon.

Maanantai sattui olemaan hieman sateisempi päivä, joten kujilla käppäily jäi tällä kertaa vähemmälle. Ajattelin kyllä käydä vielä kesän aikana uudelleen Vanhassa Porvoossa, sillä pienet putiikit jäivät houkuttelemaan. Matkan yhtenä tarkoituksena oli myös käydä sairaalassa piristämässä mieheni mummia.

Porvoo on täynnä kivoja ravintoloita sekä kahviloita modernista vanhemman tyylisiin paikkoihin. Päätimme käydä kokeilemassa Jokirannassa sijaitsevaa Fryysarinranta-ravintolaa. Ravintola on idyllisessä vanhassa punamultaisessa ranta-aitassa aivan joen vieressä. Voin vain kuvitella kuinka ihana paikka on kauniina helteisenä kesäpäivänä.

Fryysarinranta

Söimme ravintolassa lounasaikaan tarjolla olleen saaristolaisbuffan, josta löytyi runsas valikoima erilaisia kaloja, salaattia, kalakeittoa ja tottakai uusia perunoita ja leipää. Talon kalakeitto oli ehdoton suosikki buffasta. Toki uudet perunat lohen kera veivät myös kielen mennessään. Jäin kaipaamaan keiton lisäksi jotain muutakin lämmintä ruokaa, mutta tähänkin varmasti vaikutti sateinen ja kolea sää. Kesäisenä hellepäivänä viileät ruoat maistuvat varmasti paremmin.

Lähtiessä pyörähdimme vielä Brunbergin tehtaanmyymälässä. Siellä sai suut makeaksi maistiaisista ja lähtipä sieltä mukaan myös suklaata tuliaisiksi. Ehdoton paikka missä tulee aina käytyä Porvoossa. ;)

Share:

2 kommenttia

Tipsu kirjoitti...

Porvoo, etenkin Vanha Porvoo, on myös minun lempparikaupunkeja. Ihana kesäkaupunki ja Helsingistä sinne on helppo ja nopea piipahtaa. Joskus pitäisi käydä katsomassa myös jouluista Porvoota.

beautyboxbys kirjoitti...

Porvoo on kyllä niin kiva kaupunki...varsinkin kesällä. Joulun aikaan en ole siellä koskaan tainnut käydäkkään. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig