perjantai 8. toukokuuta 2015

Kesäkuntoon?

Olen tässä vaiheessa kevättä herännyt päivittämään omaa ruokavaliotani hiukan taas kevyempään ja terveellisempään suuntaan. Toki yritän syödä ympäri vuoden terveellisesti ja monipuolisesti. Jossain vaiheessa kevättä sitä kuitenkin herää siihen, että pieni kevennys olisi hyvä juttu, varsinkin kun kesä alkaa kolkutella jo ovella. Ehkäpä tänä vuonna voisi yrittää päästä kesäkuntoon?

Mitä olen muuttanut ruokavaliossa?

Pyrin syömään 4-5 kertaa päivässä. Olen karsinut pois kaikki ylimääräiset herkut ja valmisruoat. Valmisruokia en tosin muutenkaan syö juuri lainkaan, mutta herkkujen napostelu esimerkiksi kahvin kanssa on tullut minullee turhankin tavalliseksi. Kahvin kanssa olen nyt syönyt makean asemasta kourallisen pähkinöitä tai hedelmän.

Syön päivässä kaksi "isompaa" ateriaa, mitkä sisältävät lihaa tai kalaa sekä ison kasan kasviksia. Treenipäivinä olen syönyt myös riisiä tai pastaa, mutta vain hyvin pienen määrän. Olen pyrkinyt painottamaan hiilihydraattipitoisten ruokien syömisen aamuun ja päivään. Iltaisin lautanen koostuu kananmunasta ja kasviksista.

Rahka marjojen tai hedelmien kera on hyvä runsaasti proteiinia sisältävä välipala, joka pitää myös nälkää juuri protskun ansiosta. Tasainen ruokarytmi on pitänyt makeanhimon tosi hyvin loitolla. Karkkien ja keksien napostelu on monesti myös huono tapa. Nyt kun olen välttänyt tarkoituksella kaikkea makeaa, niin töissäkin on helppo kieltäytyä pullista ja herkuista.

Onko herkuttelu sallittua koskaan?

Liian tiukka linja syömisessä koituu helposti jossain vaiheessa turmioksi. Olen suonut itselleni yhden herkuttelupäivän viikossa. Yleensä tämä päivä on viikonloppuna tai jos on jokin juhla/tilaisuus. Herkuttelupäivänä keskityn lähinnä hyvään ruokaan, mikä poikkeaa tavallisista arjen annoksista eli kananmunasta, rahkasta, jauhelihasta... Karkin puputtaminen ei niinkään ole se herkuttelun tärkein juttu, kun tosiaan makeaa ei tällä hetkellä tee edes mieli. Tein viime viikonloppuna todella maukasta fetasalaattia, mistä voisin laittaa ohjeen myös tänne. Siinä oli herkkua kerrakseen itse tehtyjen kananugettien kera.

Keittelen iltapalaksi juuri kananmunia, mitkä syön raejuuston ja omenan kera. Nams. Meillä on pitkästä aikaa koko tuleva viikonloppu vapaata, joten tänään olisi vielä tarkoitus pakata kamat kasaan, jotta pääsemme lähtemään mökille hyvissä ajoin.

Kivaa illan jatkoa!

Share:

2 kommenttia

Kesää kohti kirjoitti...

Minäkin yritän välttää sokeripitoisia herkkuja, kuten karkkeja, suklaata ja leivonnaisia. Viikonloppuna ja juhlapäivinä voi sitten joskus herkutellakin. Janojuomana ehdottomasti vesi. Limsoissa on paljon sokeria. Samoin alkoholipitoiset juomat sisältävät paljon energiaa.

beautyboxbys kirjoitti...

Totta. Herkuissa sokerimäärät ovat todella suuria ja juuri juomista sokeria saa liiankin helposti.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig