keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Hedelmäinen tuorepuuro

Tuorepuuro on super hyvä aamupala ja toimii toki loistavasti myös terveellisenä välipalana. Olen yleensä tehnyt omat tuorepuuroni täysin fiiliksen mukaan heittämällä sekaan rahkan ja kaurahiutaleiden lisäksi sitä mitä kaapista on löytynyt. Sunnuntaina kokeilin kuitenkin erästä valmista ohjetta tuorepuuroon. Lopputulos oli niin maukas, että halusin ehdottomasti jakaa reseptin myös täällä.

tuorepuuro

Aloitin tuorepuuron valmistamisen liottamalla desin kaurahiutaleita omenamehussa. Nestettä tulee aina saman verran kuin kaurahiutaleita, eli tässä tapauksessa juurikin  sen desin verran. Hiutaleet voi laittaa likoamaan yön ajaksi jääkaappiin tai liottaa vähintään pari tuntia. Lisäsin seoksen sekaan rahkaa reilun desin verran. Rahkan aemasta puuroon voi laittaa myös luonnonjugurttia. Halusin tehdä puurosta mahdollisimman täyttävän ja siksi käytänkin tuorepuuroissa aina rahkaa. Raastoin vielä omenan puuroon ja puristin sekaan sitruunan mehua.

tuorepuuro-hedelmä

Ripaus kanelia tekee tästä hedelmäisestä puurosta vielä maistuvamman. Omena ja kaneli sopivat yhteen ja sitruuna tuo puuroon raikkautta. Sitruunan sijasta sekaan voi puristaa myös limen mehua. Super hyvä lisä puuron päälle on pannulla paahdetut pähkinät, jotka on pyöritelty hunajassa. Marjat ja hedelmäpalat oman maun mukaan tuovat runsautta ja väriä puuroon.

Tämä oli kyllä niin loistava resepti, että rakastuin tähän kerta heitolla. Kannattaa kokeilla, jos vain on tuorepuuron ystävä. :)

Share:

2 kommenttia

blueberry kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Loppukesästä puuroon saa metsästä itsepoimittuja tuoreita mustikoita. Noita hunajaisia paahdettuja pähkinöitä pitää kokeilla.

beautyboxbys kirjoitti...

Tuoreet mustikat ovat ihan parhaita! Kokeile ihmeessä pähkinöitä. Todella maukkaita. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig