maanantai 8. kesäkuuta 2015

Paistettua lohta & kasviksia

Sunnuntai on mennyt täysin kotona häärätessa rästiin jääneitä hommia. Toisaalta on ollut ihanaa vain olla lähtemättä minnekkään lähikauppaa ja salia pidemmälle. Mieskin on ollut tämän päivän töissä, joten on ollut hyvää aikaa saada tekemättömät kotihommat pois alta. Nyt voinkin vain illan hengähtää, kun koti on siisti, jääkaappi täynnä ruokaa ja päivän urheilutkin on suoritettu hetki sitten.

Perjantaina ja lauantaina tuli juhlahumussa herkuteltua niin makeaa kuin suolaistakin. Tänään halusinkin herkkujen vastapainoksi tehdä jotain hyvää ja terveellistä ruokaa. Mieli teki jostain syystä todella paljon lohta, joten nappasin kaupasta lohifileen mukaani. Kotona leikkasin puolen kilon palan neljään osaan ja paistoin pannulla. Aloitin paistamisen nahkapuoli alaspäin. Reilun kolmen minuutin jälkeen käänsin palaset toisinpäin ja poistin samalla nahan. Reilu ripaus vielä suolaa ja pippuria päälle ja avot; lohet olivat valmiita. En ole itse asiassa koskaan valmistanut lohta pannulla. Pidän paistamisen tuomasta rapeahkosta pinnasta. Lohen valmistus meni näin todella sutjakkaasti verrattuna uunissa kypsentämiseen.

paistettu-lohi

Lohen seuraksi väsäsin salaatin mozzarellasta, vesimelonista ja rucolasta. Lisäksi keitin vielä tuoretta parsakaalia. Lohen kanssa sopii mielestäni niin hyvin perinteinen kermaviilikastike, että päädyin tälläkin kertaa siihen. Kokeilin tänään myös ensimmäistä kertaa tuorepuuroa uudella reseptillä, joka osoittautuikin todella hyväksi ohjeeksi. Tuorepuuro fiilistelyä tulossa siis lähiaikoina.

Share:

4 kommenttia

Tipsu kirjoitti...

Herkullisen näköinen annos. Kesäisen näköistä eikä valmistamiseen mene liiaksi aikaa.

tiinaliisa kirjoitti...

Just mun lemppariannos ! Ja nopee vielä !

beautyboxbys kirjoitti...

Joo,on kyllä taivaallisen makuista ja tosi nopea valmistaa. :)

beautyboxbys kirjoitti...

Noniin. On kyllä hyvää. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig