maanantai 20. heinäkuuta 2015

Banana pancakes

Tänään pidimme pienet lettukestit sunnuntain kunniaksi.

Perinteisien lettujen sijaan teimme banaanilettuja. Resepti on hyvin yksinkertainen: banaania ja kananmunaa. Yhtä banaania kohti menee kaksi kananmunaa ja tästä määrästä riittää yhteen annokseen. Meitä oli useampi syömässä, joten tein reilun annoksen lettutaikinaa. Ripottelin sekaan myös kanelia ja hiukan leivinjauhetta tuomaan kuohkeutta. Taikina kohosi puolisen tuntia ja sen jälkeen M paistoi niistä valmiita lettuja. Olen ehkä maailman huonoin letunpaistaja. Varsinkin banaanilettujen kanssa olen yleensä mennyt metsään paistamisen kanssa. Näitä kannattaa paistaa miedommalla lämmöllä pidemmän aikaa.

Lettujen kanssa maistui tuoreet mansikat, jotka olivat juuri pihalta pomittuja sekä cantaloupe- ja vesimeloni. Todella maukas ja täyttävä välipala ja vieläpä terveellinen. Kananmunasta löytyy lähes kaikkea muuta terveellistä paitsi c-vitamiinia. Mansikat ovat taas pullollaan c-vitamiinia, joten banaanilettu annos mansikoiden kera oli monipuolinen.

Huomenna olisi edessä viimeinen työpäivä ennen kesälomaa. Lomalla ajattelin toteuttaa lisää postauksia tälläisistä herkullisista ja terveellisistä resepteistä. Olisiko teillä jotain postaustoiveita mielessä? Pidemmällä lomalla olisi hyvää aikaa toteuttaa toivepostauksia. :)

Share:

2 kommenttia

Tipsu kirjoitti...

Näitä banaanilettuja on pakko kokeilla. Mansikoiden ja ehkä mustikoidenkin kera. Mustikoit olen jo moneen otteeseen keräillyt....

beautyboxbys kirjoitti...

Kokeile toki. :) Banaaniletut maistuvat hyvin mustikoidenkin kera.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig