tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lehtikaalisalaatti

Valmistin tänään lounaaksi kalaa ja lisukkeeksi tein salaatin lehtikaalista. Lehtikaalia on kyllä tullut syötyä aiemminkin, mutta en ole sitä kotiin asti vielä kantanut. Lehtikaalisipsit ovat loistava naposteltava sipsien tilalta ja saahan lehtikaalista tehtyä myös vaikka pestoa tai lisättyä sitä smoothieeseen. Hyvin monipuolinen kasvis siis kyseessä.

Lehtikaali on todellinen terveyspommi. Se sisältää mm. rautaa, kalsiumia, proteiinia ja runsaasti c-vitamiinia. Itselleni se maistuu ihan sellaisenaankin salaatissa, mutta monet tykkäävät kypsentää sitä ennen syömistä. Koostumukseltaan lehtikaali on melko rapsakkaa.

Olen  lähivuosien aikana alkanut panostamaan erityisesti ruoan laatuun. Pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti ja erityisen paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Yritän nauttia jokaisella aterialla jotain tuoretta ravintoa. Aamulla marjoja, päivällä kasviksia ja hedelmiä. Vältän valmisruokia ja nykyään teenkin lähes kaikki ruoat mielummin itse. Tällä hetkellä fanitan juuri tätä lehtikaalia, vesimelonia ja tietysti sesongin mukaan mansikoita. Perunaa syön yleensä hyvin vähän, mutta nyt kun tarjolla on ollut uusia perunoita, niin niitäkin on mennyt jonkin verran. Tänäänkin meidän lounas koostui lohesta, tästä lehtikaalisalaatista sekä uusista perunoista.

lehtikaali

Lisäsin tämän päivän salaattiin:


  • Lehtikaalia

  • Kurkkua

  • Aprikoosia

  • Paahdettuja cashewpähkinöitä

  • Avokadoa

Oletko itse käyttänyt monessa paikassa hehkutettua lehtikaalia ruoanlaitossa?

Share:

2 kommenttia

Tipsu kirjoitti...

Olen kuullut lehtikaalin terveellisyydestä. Hyvän näköinen salaatti. Pitääpä kokeilla.

beautyboxbys kirjoitti...

Lehtikaali on super terveellistä ja vieläpä maukasta. Kokeile ihmeessä. :)

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig