torstai 12. marraskuuta 2015

Linnankellari

Mihin ihmeeseen viikko on taas livahtanut menemään? Tiesin kyllä etukäteen, että tämän viikon päivät tulevat olemaan täyteen buukattuja. Tarkoitus oli tulla jo aiemmin kirjoittelemaan blogijuttuja ja erityisesti tätä postausta, mutta aika ei vain ole antanut periksi. Tällä viikolla olen huomannut myös viimeistään marraskuun tulleen. Illat ovat olleet jo todella pimeitä ja unikin on tullut aikaisin tämän ansiosta. Marraskuun pimeissä illoissa on myös toisaalta jokin oma viehätyksensä.

Vietimme toissa viikolla lauantai-iltaa myös hämyisissä tunnelmissa entisen Katajanokan vankilan kellarissa. Pääsimme maistelemaan ravintola Linnankellarin herkkuja yöpyessämme hotellissa. Linnankellari on avattu syyskuussa, joten melko uudesta ravintolasta on kyse. Tunnelmallinen ja lämminhenkinen kellaritila oli viihtyisä ja kauniisti valaistu.

Aloittelimme dinnerin alkupaloilla. Olen ehdottomassti alkuruoan ystävä. En niinkään välitä jälkiruoista (en yleensä edes jaksa jälkkäriä) ja siksi valitsenkin mielummin alkupalan. Hetken pohdinnan jälkeen alkupalaksi valikoitui Tiilenpää.
Tiilenpää piti sisällään sokerisuolattua lohta, riimiporoa & katkarapua, kauden pikkeleitä, saaristolaisleipää & piparjuurta. Alkupalalajitelmaan mahtui jos jonkilaista makuelämystä. Annos oli kaiken lisäksi todella kauniisti aseteltu esille. Mies nappasi alkupalalistalta kuningasrapu & kampasimpukka-annoksen.


Noniin. Makunystyrät olivat herätyelty alkupaloilla ja nyt luvassa oli pääruokien aika. Oli muuten todella kiva maistella pitkästä aikaa erikoisempia makuja. Nyt ennen matkaa ruokavalio on ollut melko tiukka ja pitänyt sisällään arkisin kanaa, jauhelihaa, rahkaa, kaurapuuroa, kasviksia jne. Eli oli ihan loistava maistella perus ruokien tilalta jotain muuta. :D Tarjoilijan suosituksesta valitsin listalta poroa ja jäkälää. Jep. Annoksessa oli todella jäkälää ja oli muuten todella hyvää! Porokin oli suussa sulavaa. Lisäksi valitsimme listalta vielä lisukkeita pääruokien kanssa, kuten perunoita, kasviksia ja lehtikaalisalaattia. Itse annoksessa ei ollut juurikaan lisukkeita ja siksi suosittelenkin ehdottomasti valitsemaan listalta vaikka edes yhden lisukkeen, jonka voi vaikka jakaa toisen kanssa.


Mukavan tunnelman lisäksi Linnankellarissa oli asiantunteva ja rento palvelu. Annoksiakaan ei tarvinnut odotella pitkiä aikoja, joka oli tietysti loistava juttu nälkäiselle pariskunnalle. Ihan loistava illan aloitus. :)

Oletteko jo testanneet ravintola Linnankellaria?

Toteutettu yhteistyössä Ravintola Linnankellarin kanssa.
Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig