sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Isla Mujeres

Isla Mujeres eli naisten saari sijaitsee aivan Cancunin edustalla. Lähdimme tekemään yhtenä päivänä retken saarelle, sillä sinne ei matkaa Cancunista ole lautalla kuin reilut 20 minuuttia. Lauttoja lähtee Cancunin "hotellisaarelta" useastakin paikasta ja liput saa ostettua samasta pisteestä. Lippuja myydään lauttaan niin paljon kun kysyntää on, mutta kannattaa olla tarkkana, sillä kaikki eivät välttämättä mahdu heti seuraavaan lauttaan. Seuraavaa lauttaa saa odottaa tunnin verran, sillä lauttoja lähtee noin kerta tuntiin. Jännitin hieman matkaa saarelle, sillä en nauti erityisesti olosta keikkuvassa paatissa. Menimme istumaan lautan yläkannelle takaosaan. Toki merellä oli isoa aallokkoa, mutta matka meni ihan mukavasti ilman suurempia keikkumisia. Sen sijaan takaosaan roiskui vettä useampaan otteeseen, mutta eipä pieni kastuminen lauttamatkalla haitannut. Enemmänkin virkisti kuumassa auringonpaahteessa. Ainakin osalla matjustajia oli hyvinkin hauksaa aaltojen lyödessä meidän kaikkien takanaistuvien päälle. :D

Saari on kooltaan melko pieni. Pituutta sillä omn 7 kilometriä ja leveyttä parhaimmillaan reilu puoli kilometriä. Paras tapa tutustua paikkaan päivän aikana on vuokrata joko skootteri tai golfauto. Satama sijaitsee keskustassa, joten kun lautasta hyppää pois on suunnilleen heti autovuokraamon edessä. Golfauton saa vuokrattua 10 dollarin hintaan/tunti. Tarkoitus oli vuokrata golfauto muutamiksi tunneiksi, mutta se ei onnistunut. Vuokraamot suostuvat vuokraamaan auton ainoastaan koko päivän ajaksi. Kysyntää on vain niin tuhottoman paljon, sillä turisteja virtaa Isla Mujerekselle tasaiseen tahtiin päivän aikana. Otimme auton koko päiväksi ja hintaa sille tuli 36$.


Meno saarella oli hyvin rauhallista ja tunnelma oli paljon aidompaa verrattuna Cancuniin tai Playa del Carmeniin. Keskustassa oli paljon ravintoloita ja pieniä kauppoja. Sivummalla keskustasta löytyi pieni kaupunginosa täynnä paikallista elämää värikkäine rakennuksineen ja nauravine ihmisineen.


Saimme autovuokraamosta kartan, jonka avulla hahmotti hieman saaren eri paikkoja paremmin. Isoja hotellikomplekseja Isla Mujereksella ei näkynyt. Enemmänkin paikallista asutusta ja pieniä hotelleja sekä ravintoloita. Maisemat saarella olivat todella upeat - meri turkoosi ja hiekka valkoistakin valkoisempaa. Viikkoa tai kahta saarella tuskin saisi kulumaan, mutta muutama päivä rantaelämästä ja maisemista nauttien kuluisi loistavasti. Cancunista tänne tultua meininki oli selvästi rauhallisempaa. Saarella oli sitä aitoa Meksikon tuntua.

Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig