keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Pikkujärkkäri ja uusi linssi

Kamera on erityisen tärkeä työkalu bloggaajalle. Nykyään hankin kuvat blogiini valokuvaamalla kaikki kuvat itse. Valokuvaaminen on itsessään tosi mukavaa puuhaa ja homma toimii hyvin, jos on hyvät ja laadukkaat työvälineet valokuvaamiseen. Asukuvissa ja tuotekuvissa käytössä on ollut jo pitkään Nikonin D7100 järkkäri 50mm objektiivilla. Lisäksi olen käyttänyt toisinaan Nikonin 1 J5 pikkujärkkäriä. Sain juuri sopivasti ennen matkaa kokeiluun Nikonilta 10-100mm linssin pikkujärkkäriin.

10-100mm linssi on kooltaan huomattavasti isompi verrattuna kameran alkuperäiseen linssiin. Aluksi koko tuntui isolta, kun oli ehtinyt tottua pienen pieneen kameraan. Huomasin käytössä kuitenkin, että koko ei häirinnyt itseäni millään tavalla, eikä painoakaan tullut kameraan juuri lisää. Vertaan aina tavallista peilillistä järjestelmäkameraa tähän pikkujärkkäriin ja koko tuntuu siihen verrattuna todella buenolta. Niin mukava kantaa mukana paikasta toiseen tapahtumissa, juhlissa sekä matkoilla.


Otin matkalla kuvia todella runsaasti tällä pikkujärkkärillä 10-100mm linssin kera. Laajakuvaobjektiivi on hyvä matkoilla mukana, koska sillä saa kuvattua loistavasti rakennuksia, kaupunkimaisemaa ja luontoa. Kuvaan saa kerralla mahtumaan paljon kohteita tai isoja kohteita. Myös lähikuvaus onnistuu 10-100mm objektiivilla hyvin. Hämärässä kuvatessa huomasin kuinka valovoimainen linssi todella on kyseessä. Kaukaiset kohteet saa kuvattua helposti hyvän zoomin ansiosta. 50mm objektiiviin tottuneena zoomin käyttö vaatii vielä totuttelua, mutta zoomia käyttämällä saa kuvan taustan kivasti softattua. Ihan loisto objektiivi!


Toteutettu yhteistyössä Nikonin kanssa.
Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig