sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Treeniä

Olen päässyt vihdoin kunnolla eroon flunssasta, jonka sain heti matkalta Suomeen tultaessa. Treenit jäivät vähälle flunssan aikana ja nyt kiire on pitänyt minut pois salilta. Tällä viikolla treenejä kertyi kaksi, mutta tarkoitus olisi ehtiä käymään vetämässä salitreenejä neljä kertaa viikossa. Kiireisinä viikkoina pyrin käymään edes sen 2-3 kertaa. Inhoan tunnetta, kun salille haluiaisi todella mennä, mutta aikataulut eivät anna periksi. Ensi viikko tulee olemaan lyhyt töissä joulun vuoksi. Jouluna suuntaamme mökille. Ajattelin ottaa pitkistä vapaista kaiken irti liikkumalla kunnolla ulkona. Salille en mökillä pääse, mutta salitreenin sijaan teen circuit-treenejä, jotka nostavat sykettä ja ovat toisaalta kivaa vaihtelua nykyiseen saliohjelmaan. Monet ovat varmasti ajatelleet taas vuoden alussa alkaa liikkumaan kunnolla ja syömään terveellisesti. Mutta miten sen innon saisi säilymään sieltä vuoden alusta näihin vuoden viimeisiin päiviin asti?  •  Tee liikkumisesta elämäntapa. Suunnittele viikko etukäteen - milloin treenit ehtii tekemään? Välillä treenejä jää väliin, mutta anna se itselle anteeksi ja lähde uuteen päivään taas uudella positiivisella asenteella.
  • Treeniohjelma on tärkeä. Se on hyvä käsikirjoitus harjoittelulle, mutta toki siihen voi lisäillä liikkeitä tai vaihdella niitä fiiliksen mukaan. Vaihtelu tuo uutta potkua treenaamiseen.
  • Liiku myös ulkona. Aamulenkit kävellen tai juosten ovat kiva tapa aloittaa päivä. 
  • Hyvät treenivaatteet innostavat lähtemään liikkumaan. Itse olen löytänyt kivoja treenivaatteita Stadiumista, Gina Tricotista, Nellyltä ja H&M:stä. 
  • Terveellinen ruokavalio tukee liikkumista. Muista syödä säännöllisesti ja tarpeeksi proteiinia.
  • Salin sijainti kannattaa ottaa huomioon. Jos treeneihin pitää lähteä pitkälle tai hankalan matkan päähän, niin ne jäävät helposti kokonaan väliin.
  • Liikkuminen toisen ihmisen kanssa voi madaltaa kynnystä lähteä liikkumaan. Meillä oli Meksikossa kummassakin hotellissa kivat kuntosalit, joissa tuli käytyä säännöllisesti loman aikana. Itselleni on hyvin tärkeää, että hotellista löytyy oma sali. Lomalla pitää toki ottaa myös rennosti, mutta urheilu kuuluu luonnollisena osana rentoutumiseen ja hyvään oloon.

Onko siellä treenimeininki päällä vai kenties aikeissa aloittaa vuoden alussa? :)
Share:

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Säännöllinen liikunta on mielestäni tärkeää. Itse harrastann erilaisia jumppatunteja (kahvakuula, kiinteytys, hiit + core, intervalli-body), kehonhuoltotunteja (venyttely ja jooga). Kehonhuoltoa ei pidä unohtaa. Jooga- ja venyttelytunnit rauhoittavat ja poistavat kireyksiä. Lisäksi riittävä ulkoilu raittiissa ilmassa on tärkeää. Kävely on minun juttuni. Treenimeininki on siis päällä. Tärkeää on, että treenipaikka on lähellä kotia. Itse asun lähellä Tapanilan Erää, missä on loistavat jumpat, joogat ja venyttelytunnit.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig