sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Unelma Itsestä - ensimmäinen kuukausi

Moikka ja aurinkoista sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle. Aloitin tammikuun puolessa välissä, eli noin reilu kuukaisi sitten *Unelma Itsestä-valmennuksen. Nyt on aika kertoa hieman, miten valmennus on omalla kohdalla sujunut tähän asti.

Ensimmäisen kuukauden aikana selkeytin itselleni omat tavoitteeni ja motivaation niitä kohtaan. Tässä toimi hyvänä apuna Unelma Itsestä-työkirja, joka on täynnä tehtäviä jokaiselle kuukaudelle ja viikolle. Valmennus kestää kokonaisuudessaan neljä kuukautta, mutta toki ideana on jatkaa elämää opittujen tapojen mukaan myös valmennuksen loputtua. Olen luonteeltani hyvin asioista innostuva. Välillä ongelmana on kuitenkin asioiden loppuun vieminen, kun alkuinnostus hiipuu. Työkirjan täyttäminen on omalta osalta jäänyt sinne alkuvaiheeseen. En anna tämän kuitenkaan latistaa fiilistä valmennuksen suhteen, sillä todellinen duuni tehdään salilla hikoilemalla sekä syömällä oikein.

Aluksi sain valita useasta eri vaihtoehdosta sopivan treeniohjelman itselleni. Olen todella innoissani nykyisestä ohjelmasta. Ohjelmaani kuuluu 4-5 kertaa liikuntaa viikossa. Olen pyrkinyt nyt tuohon neljään kertaan ja toki se viides kerta tulee bonuksena, jos vain sen suinkin kerkeän toteuttamaan. Teen salilla kaksi kertaa viikossa patteri treenin. Kävin tänä aamuna tekemässä toisen patteri treenin tältä viikolta, jossa rääkättiin kunolla alavartaloa sekä keskivartaloa. Toiseen patteri treeniin kuuluu puolestaan ylävartalo ja keskivartalo.

Patteri treenin ideana on toistaa jokaista liiketta 8-12 kertaa. Patterin kaksi-kolme liikettä tehdään peräkkäin ilman taukoja ja jokainen patteri toistetaan kolme kertaa peräkkäin. Inhoan ylikaiken salilla odottelua ja istuskelua liikkeiden välissä. Eihän siinä pääse tulemaan edes hiki kunnolla. Tätä treeniä tehdessä en ole voinut valittaa, että ei olisi tarpeeksi rankkaan eikä hiki nousisi otsalle. Tämä treeniohjelma toimii itselläni todella hyvin ja oikein odotan pääseväni toteuttamaan sitä salille. Lihaskuntotreeniin menee aikaa kokonaisuudessaan 1,5h  jos laskee mukaan lämmittelyt ja venyttelyt. Näiden kahden patteri treenin lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu 1-2 intervalliharjoitusta ja aerobinen treeni.


Olen ollut tässä reilun kuukauden aikana kahteen kertaan sen verran pahassa flunssassa, että treenit ovat menneet 2,5 viikon aikana kotona lepäilyksi. Sairastelun myötä myös terveelliset ruokailut ovat vaihtuneet usein herkkujen mutusteluksi kotisohvalla. Toki välillä herkuttelu on ok, mutta sairaana on tuntunut, että tavallinen ruoka ei ole maistunut läheskään yhtä hyvin kuin tavallisesti. Tästä on toki seurannut juuri tämä herkuttelukierre. Onneksi tämä viikko on menty terveenä. Olen päässyt taas sisälle treenien pariin ja tätä kautta ruokailutkin ovat taas tasaantuneet normaaliin rytmiin. Ruokailujen suhteen olen tullut selvästi kokeilevammaksi ja ateriat ovat monipuolisempia. Kalansyönti on lisääntynyt useaan kertaan viikossa. Punaista lihaa olen syönyt tällä hetkellä todella vähän. Eilen illalla tein treenien jälkeen meille kotona iltapalaksi proteiinilettuja tuoreiden marjojen ja hedelmien kera. Todella maukasta ja ravitsevaa sekä vieläpä maukasta syötävää.

En ole nyt viime viikkoina juurikaan ehtinyt täyttämään Unelma Itsestä työkirjaa, mutta olen yrittänyt keskittyä enemmän siihen tekemiseen - treeneihin ja ruokailuihin. Jokainen voi käydä tätä valmennusta tavalla, joka sopii parhaiten omaan arkeen ja elämäntyyliin. Kiireen keskellä olen huomannut, kuinka tärkeää on suunnitella ruokailut ja treenit valmiiksi jo etukäteen. Näin homma pysyy kasassa, vaikka välillä tuntuukin, että kiire kaataa seinät päälle. Tämä viikko on ollut ehkä juuri sellainen "kiire-viikko". Siksi täällä blogin puolellakin on ollut aika hiljaista. Sorry siitä!


Elämä ei ole mikään täydellinen suoritus, vaan siitä pitää nauttia joka päivä täysillä - rennosti omalla tavalla. Tärkeää on muistaa kuunnella itseään.

Odotan innolla tulevia kuukausia valmennuksen parissa. Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia ja se jos mikä on hyvä motivaattori. :)

Yhteistyö*
Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig