torstai 5. toukokuuta 2016

Cancun vs. Playa del Carmen

Tätä postausta minun on ollut tarkoitus alkaa tehdä monet kerrat, mutta aina jokin toinen aihe on sivuuttanut tämän. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, joten nyt hieman juttua Meksikosta. Lomailimme viime marraskuussa Meksikossa Jukatanin niemimaan suunnalla. Ensimmäinen viikko tuli vietettyä Playa del Carmenissa ja toinen viikko puolestaan Cancunissa. Mitä eroa näiden kahden kohteen välillä oli ja kumpi oli oma lempparini?


Playa del Carmeniin menee matkaan aikaa noin tunnin verran Cancunin lentokentältä. Paikka on kasvanut pienestä kalastajakylästä yhdeksi maan vilkkaimmista matkailukeskuksista. Playa del Carmenista on lauttayhteys Cozumelin saarelle, missä pysähtyvät useimmat suuret risteilyalukset. Meidänkin oli tarkoitus tehdä päiväretki Cozumelille, mutta se jäi tällä kertaa kuitenkin väliin. Cozumel on sen verran suuri saari, että sieltä kannattaa ehdottomasti vuokrata auto tai vaikka yöpyä muutama yö.

Hotellit, ravintolat ja shoppailupaikat ovat hyvin tiiviisti Playa del Carmenin keskustassa. Meksikossa riittää shoppailtavaa ja varsinkin Carmenissa on hyvin kattavasti tarjolla liikkeita perusturistikrääsästä merkkiliikkeisiin. Hinnat ovat valitettavasti näissä turistipaikoissa melko korkeat. Tavallisista ketjuliikkeiden vaatteista saattaa joutua pulittamaan jopa enemmän kuin Suomessa. Tämän takia en juuri shoppaillut Meksikossa, sillä tuntui niin turhalta maksaa ylimääräistä turistilisää. Toki, jos lähtee turistipaikkojen ulkopuolelle paikallisiin kauppoihin, niin hinnatkin laskevat huomattavasti. Toinen asia onkin sitten se, että onko siellä mitään ostamisen arvoista tavaraa.

Turisteja oli melko paljon erityisesti jenkkilästä ja varsinkin rannat olivat hyvin täynnä porukkaa Playa del Carmenin keskustan tuntumassa. Siksi suosittelenkin, että hotelli kannattaa ottaa hieman keskustan ulkopuolelta, jos kaipaa rauhallisempaa rantaelämää. Meidän hotelli (Riu Palace Mexico) sijaitsi muutaman kilometrin päässä keskustasta Playacarin kaupunginosassa. Kyseistä hotellia voin suositella koko sydämellä. Puitteet, palvelu ja ruoka olivat todella hyvällä tasolla. Jos hotellin haluaa ottaa aivan keskustasta, niin voisin suositella The Royal -hotellia. Hotelli on saanut hyvät arvostelut ja ohi käppäillessä puitteet näyttivät hienoilta.  Playacar on täynnä pieniä lomahuviloita ja hotelleja. Keskellä aluetta on suuri golfkenttä. Playacarista löytyy muutamia kauppoja ja mm. Starbucks. Tykkäsin todella paljon alueesta sen rauhallisuuden ja siisteyden takia. Keskustaan käveli muutamassa kymmenessä minuutissa, joten matka oli juuri sopiva.

Playa del Carmenin rannat olivat kauniita, mutta mitään wow-elämystä en kokenut. Vuosien aikana on tullut nähtyä jos jonkinlaista paratiisia ja nämä rannat menivät siihen ihan normiluokkaan. Vesi ei ollut kovinkaan kirkasta ja merilevää oli jonkin verran vedessä ja rannalla. Tähän vaikutti toki myös juuri päättymässä ollut hurrikaanikausi, mikä on kesä-marraskuussa.


Playa del Carmenin plussat ja miinukset:

+ Viihtyisä lomaparatiisi, missä on helppo liikkua ja välimatkat melko lyhyitä (keskustan tuntumassa).
+ Paljon ravintoloita ja baareja
+ Laaja valikoima kauppoja
+ Lähellä Cozumel. Tulumiin ja Chichen Itzaan 1-2 tunnin matka.
+ Rento lomakohde, mikä soveltuu loistavasti rantaelämään.
+ Laaja valikoima hotelleja jokaisen makuun & kukkarolle.

- Jos haluaa nähdä paikallista meksikolaista elämää, niin täältä sitä ei valitettavasti löydä.
- Rannat eivät ole kauneimmasta päästä ja osa rannoista todella täynnä ihmisiä.Toinen lomaviikko vietettiin Cancunissa, mikä oli hieman erilainen kohde Carmeniin verrattuna. Cancun on ollut alunperin täysin asumaton ja kehittymätön alue. Meksikon hallitus päätti tehdä siitä turistikohteen ja sen kehitys alkoi 1970-luvulla. Paikka näyttää tosiaan rakennetulta ja hotelleja on vieri vieressä. Monet jenkit tulevat viettämään minilomaa esim. viikonlopuksi Cancuniin eli amerikkalaisia tässä kaupungissa riitti. Jos jollekkin paikalle pitäisi antaa turistirysän leima, niin Cancun olisi varmasti jonossa ensimmäisenä. :D

Shoppailtavaa Cancunista löytyy yllin kyllin. Merkkiliikkeita on todella kattava valikoima. Hintataso on myös täällä korkealla tasolla. Lähellä sijaitsee Isla Mujereksen saari, missä kävimme pyörähtämässä yhtenä lomapäivänä. Saari on sen verran pienikokoinen, että se on nähty päivässä. Saarella oli rauhallinen tunnelma ja täällä koki enemmän sitä aitoa Meksikoa kuin Cancunissa tai Playa de Carmenissa.

Cancunissa pääsin nauttimaan ihanista rannoista. Hiekka oli todella puhtaan valkeaa ja vesi kimmelsi turkoosinsinisenä. Hotellimme parvekkeelta (Riu Palace las Americas) oli upeat maisemat merelle. Cancunissa ihastuin kauniisiin rantamaisemiin.


Cancunin plussat ja miinukset:

+ Todella kattavat shoppailumahdollisuudet ja paljon ravintoloita sekä isoja yökerhoja.
+ Upeat rannat. Vesi todella kirkasta ja hiekka valkeaa.
+ Lyhyt matka lentokentältä (10-15 min.)
+ Näkemistä ja tekemistä riittää kaupunkikohteessa.

- Paikka on rakennettu täysin turisteja varten. Ei mitään alkuperäistä.
- Kallis hintataso.
- Käveleminen epämiellyttävää isojen teiden varsilla.Kummassakin kohteessa viikon lomaileminen oli juuri sopiva aika. Paikat olivat kuitenkin sen verran pienehköjä, että kaksi viikkoa samassa mestassa olisi ollut liikaa. Ensimmäinen viikko rentoutumista pienemmässä ja rauhallisemmassa lomakohteessa ja toinen viikko kaupunkimaisemmassa paikassa oli aika hyvä yhdistelmä kahden viikon lomalle. Jos lähtisin Meksikoon vielä joskus uudelleen, niin voisin toki osittain lomailla jommassa kummassa paikassa uudestaankin. Itseäni kiinnostaa kuitenkin yleensä uudet paikat ja siksi Tulum ja vaikkapa Isla Holbox voisivat olla sopiva kombo.

Meksikosta jäi maana todella hyvät fiilikset. Monet pelkäävät Meksikossa rikollisuutta ja pitävät maata todella vaarallisena. Toki Meksikossa on joissain osavaltioissa vaarallisempaa ja turistin kannattaa olla tarkkana. Jukatanin niemimaan lomakohteet ovat kuitenkin turvallisella alueella. Itselleni ei tullut missään vaiheessa turvatonta oloa liikkua kaupungilla. Meksiko on ehdottomasti yksi parhaimmista lomakohteista, missä on tullut käytyä, joten suosittelen! <3

Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig