tiistai 19. heinäkuuta 2016

Turun parhaat palat

Viime viikonlopun Turun reissu meni oikein mukavissa merkeissä. Lähdin matkaan shortseilla ja mekolla. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että Suomen kesä ei olekkaan niin lämmin, mutta pärjäsin viikonlopun ihan huolettomasti ilman tarpeeksi pitkiä vaatteita - välillä kieltämättä tuli hieman vilu tuulisen ja paikoittain pilvisen sään vuoksi. Mitä tästä taas opimme. :D Onneksi tajusin ottaa matkaan mukaan edes kevyen kesätakin...

Lauantaipäivä oli todella kaunis ja lämmin. Saavuimme aurinkoiseen Turkuun iltapäivällä. Alkuhätään kävimme vetäisemässä kiinalaista lounaaksi ja sen jälkeen suuntasimme kohti keskustaa ja jokirantaa. Turussa on tullut käytyä viimeksi muutama vuosi sitten. Tällöin olin Ruisrockissa, joten itse kaupunki jäi silloin melko vähälle näkemiselle. Ruissalo oli kyllä mielettömän kaunis paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä jos vain aikaa on tarpeeksi lähteä pidemmälle kaupungin keskustasta.

Turku - ihania kahviloita, terasseja ja ravintoloita. Kauniita vanhoja rakennuksia, joista huokui historiaa. Iloisia ihmisiä vauvoista vaareihin ja olotila, kuin olisi jossain paljon pidemmälläkin. Huikea kesäkaupunki! Päivällä tuli nautittua kävelystä ympäri kaupunkia ja samalla tuli nähtyä kivasti parhaita paloja Turusta. Illalla metsästimme illallisravintolaa. Emme olleet tehneet pöytävarausta etukäteen mihinkään paikkaan. Ehkä olisi kannattanut, sillä porukkaa oli illalla paljon liikkeellä ja monet paikat todella täynnä jokirannassa. Päädyimme hetken metsästämisen jälkeen illastamaan ravintola Tårgettiin, jossa saimme maukkaat pitsat, jotka veivät juuri sopivasti nälän. Alunperin haaveilin terassilla syömisestä, mutta sää oli sen verran tuulinen, että sisällä oli mukavampi istuskella. Illalla jokilaivoissa riitti vilinää, joten siellä tuli myös pyörähdettyä loppuillasta. Laivassa oli onneksi lämmitetty terassi, joten viileä sää ei menoa haitannut.


 Turun parhaat palat yhdessä päivässä:

  • Jokiranta ja sen ympäristö. Rannasta löytyy kattava valikoima ruokaravintoloita, terasseja, jätskipaikkoja, kahviloita sekä iki-ihania jokilaivoja.
 
  • Turun tuomiokirkko. Ihastelimme kirkkoa tällä kertaa vain ulkoapäin, sillä juuri iltapäivästä kirkossa oli menossa useita peräkkäisiä vihkimistilaisuuksia. 
 
  • Vartiovuorenmäki. Kaunis suuri puisto keskellä kaupunkia. Kapusimme puiston korkeammalle kohdalle, josta oli kauniit näkymät yli kaupungin.

  • Kauppahalli. Täältä voi ostaa tuoretta lähiruokaa leivonnaisista kasviksiin ja vaikka istahtaa syömään lounaaksi juuri tehtyä kalakeittoa. Nams!
Luulen, että Turussa pitää pyörähtää myös tulevina kesinä - sen verran mukava fiilis jäi kyseisestä kaupungista.Share:

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Turku on varmasti mukava kesäkaupunki. Kauniita vanhoja rakennuksia ja Aurajoki rantoineen.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig