sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nizza matkakohteena

Nizzan lomamatkasta jäi kaikinpuolin todella kivat fiilikset ja suosittelen kaupunkia ehdottomasti kaikille. Lyhyt lento, aurinkoinen ja lämmin ilmasto sekä mielenkiintoinen kaupunki vetää matkailijoita luokseen vuodesta toiseen. Aion itsekkin ehdottomasti palata vielä Nizzan auringon alle jossain vaiheessa! Kaupunki on juuri sopivan kokoinen ottaa haltuun vaikka hieman lyhyemmänkin loman aikana. Kävelimme todella paljon kaupungilla, mutta myös julkinen liikenne toimii hyvin, jos haluaa istahtaa hetkeksi vaikka bussin kyytiin. Nizzasta on lyhyt matka Ranskan Rivieran muihinkin kaupunkeihin ja niissä kannattaa ehdottomasti piipahtaa jos aikataulu antaa periksi. Monacoon ja Cannesiin on vain 30-45 minuutin matka kulkuvälineestä riippuen.


 Meillä oli hotelli noin 10 minuutin kävelymatkan päässä rannasta. Kaupungin ytimeen ei ollut juurikaan matkaa ja hotellissa oli maukas aamiainen. Hotellien hinnat Nizzassa vaihtelevat paljon ajankohdasta riippuen. Hotellin sijaintiin kannattaa kuitenkin panostaa. La Promenade des Anglais-rantabulevardilla sijaitsevat hintavimmat hotellit. Bulevardi on kahdeksan kilometrin mittainen ja sen reunoja kehystävät ravintolat, kaupat ja kahvilat. Nizzasta löytyy myös monia uimarantoja - maksullisia sekä yleisiä ja ne ovat pientä kiveä. Jos haluaa uimaan hiekkarannalle, niin kannattaa suunnata Cannesiin. Rannalla riitti kuitenkin reilusti porukkaa, osa nautti vain auringosta ja jätti uimisen väliin.


Ruokakulttuuri Nizzassa on sekoitus Ranskalaista ja Italialaista ruokakulttuuria, mutta toki kaupungista saa lähes mitä vain ruokaa oman maun mukaan. Ruokalistoilta löytyi paljon mereneläviä, kalaa, erilaisia pastoja sekä risottoja, perinteistä pizzaa ja tietenkin patonkia tarjoiltiin joka paikassa. Pastat ja risotot jäävät normaalisti hyvin vähälle omassa ruokavaliossani, mutta Nizzassa niitä tuli kyllä maisteltua ja olihan ruoka todella maukasta. Löysimme pihvin ystäville sopivan ravintolan - Hippopotamus. Kyseessä on ilmeisesti Ranskalainen ravintolaketju, sillä sitä oli parissakin paikassa kaupunkia. Jos pihvinälkä iskee, niin voin suositella ehdottomasti kyseistä ravintolaa. Parhaiten ravintoloita löytyy Vanhastakaupungista, rantabulevardilta sekä Place Massenaan johtavilta kaduilta. Ravintolat ovat keskittyneet tiettyihin paikkoihin ja joiltakin kaduilta ne puuttuivat kokonaan. Vanhassakaupungissa oli monessa paikassa myynnissa paikallista pannukakkua eli Soccaa. Socca valmistuu kikhernejauhoista, öljystä, suolasta sekä vedestä ja on muuten todella maukasta.

Ehdottomia nähtävyyksiä Nizzassa ovat Vanhakaupunki, Cours Saleyan kukka- ja ruokatori, Le Château-linnakukkula, Place Massena ja sen ympäristö ja kaupungin monet kirkot sekä Pyhän Nikolain katedraali.

Ostoksia voi tehdä  Rue Paradisellä jos haluaa panostaa huippumerkkeihin. Avenue Jean Medecin on kaupungin suurin ostoskatu josta löytyy mm. tavaratalo Galeries Lafayette ja monet muut tunnetut liikkeet. Ostin itse tällä reissulla vain muutamia juttuja Sephorasta ja jätin shoppailut toiseen kertaan. Aurinkoinen ja lämmin sää sekä mielenkiintoinen ympäristö piti minut kaukana vaateliikkeistä. :)

Share:

Ei kommentteja

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig