sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Viikonloppu Vanajanlinnassa

Viime viikonloppu oli todellista hemmottelua kauniissa ja historiallisessa Vanajanlinnassa. Vanajanlinna sijaitsee Hämeenlinnassa, noin 10 minuutin automatkan päässä kaupungin keskustasta Katumajärven rannalla. Luonnonrauhassa sijaitseva Vanajanlinna on tullut itselleni tutuksi erilaisten juhlien, kokousten ja häiden pitopaikkana, mutta se on myös loistava paikka viettää rentouttavaa ja ylellistä viikonloppulomaa. Saavuimme linnaan iltahämärissä ja kieltämättä ensivaikutelma oli loistokas jo pelkästään kauniin valaistuksen ansiosta. Idyllinen lumimaisema ympäröi linnaa ja sen isoa piha-aluetta.

Linnan on rakennuttanut Carl Wilhelm Rosenlew vuonna 1925 metsästyslinnaksi ja toisena kauniina ajatuksena huomenlahjaksi morsiamelleen Märthalle. Rosenlewin aikana linnan vakiovieraisiin kuului merkkihenkilöitä Fazereista Mannerheimiin. Linnaan sisään astuessa rakennuksesta huokui historia ja voin vain kuvitella mitä kaikkea 90 vuodessa Vanajanlinnassa on tapahtunutkaan. Kirjauduimme alkuillasta sisään Vanajanlinnaan ja istahdimme hetkeksi aulaan siemailemaan lasilliset kuohuvaa.

Huoneemme sijaitsi linnan kolmannessa kerroksessa, minne johtivat isot puiset portaat. Olin tilannut synttäreiden kunniaksi pullon kuohuvaa huoneeseemme ja lisäksi meitä odotti mukava yllätys - lautasellinen herkkuja, paljon mielenkiintoista luettavaa Vanajanlinnasta historiaa myöten sekä Chef Jokelan kirja. Mika Jokela vastaa Vanajanlinnan ruokaelämyksistä. Oli mielenkiintoista päästä lueskelemaan hänen reseptejään. Ehkä innostun jossain vaiheessa kokeilemaankin reseptejä. Huone oli tunnelmallinen ja erittäin viihtyisä sisustukseltaan sekä sijainniltaan.

Myöhemmin illalla istahdimme maistelemaan Vanajanlinnan keittiön makuja. Maankuulu Vanajanlinnan keittiö perustuu yhdistelmään, missä moderni skandinaavinen keittiö ja klassinen ranskalainen keittiö saavat ripauksen nostetta italialaisen keittiön kauniista yksinkertaisuudesta. Maistelimme menun alkuruoasta jälkiruokaan. Valitsimme kumpikin hieman erilaisia annoksia oman maun mukaan. Lautaselta löytyi mm. jokirapumoussea ja persiljalientä, karitsan entrecôtea ja suklaa quatro, mikä sisälsi erilaisia suklaaherkkuja jälkiruoaksi.

Illallisen jälkeen mieli ja kieli olivat tyytyväisiä. Ruoka oli todella maukasta ja palvelu oli ravintolassa hiottu huippuunsa. Illalla meillä ei ollut mitään sen ihmeenpää ohjelmaa tiedossa. Ihastelimme vain ympäristöä ja tutkimme jokaisen salin ja paikan läpi ja katseltavaa kyllä riitti. :) Vanajanlinnasta löytyy myös oma Day Spa -hoitola, kuntosali ja Linna Golf, mikä on Suomen ainoa European Tour Courses -kenttä. En ole itse vielä innostunut golffaamaan, mutta voisin kuvitella, että kesäaikaan Vanajanlinna on hyvä kohde golf-viikonlopulle.

Hyvin nukutun yön jälkeen aurinko alkoi aamulla nousta puiden takaa. Huoneesta oli upea maisema lumiselle järvelle ja linnan pihalle. Bongasimme pihan lähettyviltä kaksi peuraa ruokailemasta. Näky oli kokonaisuudessaan aika mieletön. Hotelleissa yöpymisessä parasta on kunnon aamiainen, minkä saa nauttia valmiina. Vanajanlinnassa maistelin aamiaisella mm. superhyviä pannukakkuja. ;)


Kaikinpuolin viikonlopusta jäi mukavat muistot. Myös itse synttärisankari oli tyytyväinen siitä, että syttäreiden juhlimiseen valikoitui Vanajanlinna - vaikka paikka selvisikin aivan viime hetkillä hänelle. :D Seuraavan kerran Vanajanlinnassa voisi piipahtaa kesäaikaan, jotta näkisi miljöön ja  puutarhan kukoistuksessaan.

*Yhteistyö
Share:

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Romanttinen menneen ajan tunnelma.

© Beauty Box | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig